Руснак надви контузения Гришо

Двамата за първи път играят един срещу друг

Руснак надви контузения Гришо | StandartNews.com

Страхотно начало с ужасен край. Контузия застигна Григор Димитров малко след старта на четвъртфиналния му мач с Аслан Карацев в четвъртфиналния мач от Australian Open. Гришо си взе очаквано първия сет с 6:2, но постепенно се оказа, че има травма в областта на кръста. Болките са засилиха и руснакът взе следващите 3 сета с 6:4, 6:1, 6:2, а с това и мача. Двубоят продължи 2 часа и 35 минути.

ПЪРВИ СЕТ - Успех за Гришо

Руснакът спечели жребия и избра да посреща. 

Мачът започна отлично за българина със сервис гейм на нула. След няколко добри първи сервиса, при последния, Григор имаше и малко късмет, след като топката се удари в мрежата и затрудни Карацев. Димитров взе гейма за само 86 секунди. Въпреки двойната грешка на руснака при 40-30 във втория гейм, руснакът все пак успя да вземе подаването си и да изравни 1-1. При втория си сервис гейм, Григор Димитров бе доста колеблив и допусна първия пробив в мача. След допусната двойна грешка от страна на българина, при 30:40 Димитров не успя да върне ретур от страна на руснака. Григор показа познатата си класа и моментално върна пробива, за да израни за 2-2, съобщи Гонг.

Следващият гейм бе отличен Григор. След два аса, той успя да затвори подаването си на нула след само 78 секунди игра. Следващият гейм бе доста по труден за българина. Той продължи 8,37 минути, но след три брейк пойнта Григор успя да направи втория си пробив в мача и да поведе с 4-2. Димитров затвърди много лесно пробива си след гейм на нула и увеличи убедително преднината си до 5-2.

Осмата част на сета се оказа доста лесна за Димитров. Той все по уверено успяваше да посреща подаването на руснака, което пък доведе до още по колеблива игра от страна на Карацев. В крайна сметка Григор успя да направи трети пробив и да вземе категорично първия сет в мача, предаде още Гонг.

ВТОРИ СЕТ - Карацев изравни

Вторият сет също започна лесно за Гришо и той поведе. Но макар и трудно, Карацев изравни.

Въпреки че губеше с 15:40, Карацев показа отличен сервис и успя да вземе подаването си с три последователни аса. Карацев поведе във втората част след пробив. Руснаклът продължи да пласира много добре сервиса си, което определено затрудни Григор и той все по трудно влизаше в разиграване.

Следващият гейм започна добре за Григор Димитров, който поведе с 30:0. В крайна сметка Карацев не успя да затвърди пробива си, след като направи поредна двойна грешка и подари успеха на българина в този гейм. Димитров спечели подаването си по категоричен начин, давайки само точка на руснака, за да поведе с 4-3 във втория сет.  Карацев записа най-лесния си сервис гейм от началото на мача. Григор успя да регистрира само една точка и резултатът в частта бе изравнен 4:4.  

Много труден сервис гейм за Григор Димитров, който допуска нов пробив. Димитров успя да спаси гейма при 30:40, но след това допусна двойна грешка, а Карацев този път се възползва от предоставената му възможност и вкара страхотен бекхенд, за да завърши частта в своя полза. Руснакът успя да изравни сетовете, след като спечели по категоричен начин подаването си и не даде нито точка на Григор Димитров за 6:4 във втория сет, предаде Гонг.

ТРЕТИ СЕТ - Руснакът поведе, контузия тормози Гришо

Третият сет започна с гейм за Григор Димитров, въпреки че българинът направи двойна грешка за 0:30. Карацев спечели с лекота подаването си без да даде точка на родния тенисист – 1:1 в третия сет. Гришо изигра по инерция останалите 5 гейма. Руснакът взе сета с 6:1.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ - Медицински проблеми за Гришо

Гришо поиска медицински таймаут, заради болки в кръста. След интервенцията Димитров се върна на корта на началото на четвъртия сет. Реснакът си взе подаването за 1-0. Гриша се щати, но си взе сервиса за 1-1. Карацев отново показа добър сирвис и дръпна с 2-1. Физиотерапевт влезе да помага на Димитров. Въпреки масажа на корта Гришо не успя да вземе гейма - 1-3. Карацев поведе с 4-1 въпреки усилията на Гришо. Все пак асът ни даде надежда като си взе подаването за 2-4. Квалификантът взе следващите два гейма, а с това и мача с 3:1 сета и отива на полуфинал. Карацев става петия квалификант достигнал полуфинал на турнир от Големия шлем в Опън ерата. 

Победителят Карацев ще срещне на полуфиналите Новак Джокович или Александър Зверев, които закриват програмата за деня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай