На 57 години Ивендър Холифийлд се връща в бокса

Американецът заяви, че ще участва в борбата в името на благотворителни каузи

На 57 години Ивендър Холифийлд се връща в бокса | StandartNews.com

Бившият американски шампион по бокс в тежка категория Ивендър Холифийлд ще се завърне на ринга. Той обяви това в профила си в Twitter .

57-годишният американец заяви, че ще участва в борбата в името на благотворителни каузи. Повече подробности Холифийлд не дава.

Наскоро и 53-годишният Майк Тайсън също не изключи да се появи отново на боксовия ринг. Подобно на Холифийлд и той също се интересува от благотворителни турнири. По-късно бившият абсолютен световен шампион публикува и видео, в което упражнява удари по лапите, което предизвика бурна реакция в социалните мрежи.

На 6 май австралийският промоутър Брайън Аматруда обяви, че се е свързал с американски представител и е предложил на Тайсън един милион долара за боксов мач.

Тайсън през 1997 г. по време на реванш срещу Холифийлд отхапа на противника си парче от ухото. В резултат на това мачът не беше продължен, а Тайсън беше дисквалифициран и глобен с три милиона долара.

Холифийлд се би за последно през 2011 година. Той има 44 победи и десет поражения. Два двубоя с негово участие завършиха наравно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай