На 20 април в Плевен започва най-големия детски турнир

Малчугани от Северозападна България ще мерят сили на зеления килим

На 20 април в Плевен започва най-големия детски турнир | StandartNews.com

Тази събота, 20 април, в Плевен ще бъдат изиграни първите мачове от 22-рото издание на  „Данониада” – единственият по рода си в България футболен турнир за деца до 12 годишна възраст. На градския стадион ще се срещнат отбори не само от Плевен, но и от цяла Северозападна България. Отборите, класирали се на първите две места в зоналните квалификациище продължат участието си във финалите на турнира в София. Съответно, един от тях ще има шанса да продължи в надпреварата за Международна купа “DANONE NATIONS CUP“ в Барселона.

Мачовете започват от 9:30 ч.и са с вход свободен за публика. Регионалната фаза на 22-рото издание на “Данониада” продължава до края на месец май, а домакини на срещите  са градовете:

Плевен – на 20.04.2018
Пловдив – на 11.05.2018
Варна – на 18.05.2018
София – на 25.05.2018
Заявки за участие в „Данониада” се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона.На интернет адреса на турнира www.danoniada.bg отборите от цялата страна могат да се запишат в една от четирите зони. Право да се включат имат всички отбори, съставени от деца от 10 до 12 годишна възраст.

В рамките на турнира за трета поредна година, ще бъдат организирани специални образователни игри за участниците и публиката. Едната има за цел популяризирането на здравословното хранене и предоставя важна информация за хранителните навици по интересен и забавен начин в игрови формат.  Другата е на тема “Събирай разделно” и е част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД). С помощта на спортното предизвикателство тя разяснява на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална,  с участието на всички записани отбори, и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Победителят във финалната фаза ще се състезава във футболния турнир за международната купа “DANONE NATIONS CUP“, която тази година ще се проведе в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията DANONE. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари - за отборите победители от 2018 и от 2019 година. Международният турнир “DANONE NATIONS CUP”, тази година е част от празненствата по случай 100 години DANONE.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай