Моуриньо: Ще опитаме да спечелил Лига Европа

Локомотив е в по-добро физическо състояние от нас, заяви Специалния

Моуриньо: Ще опитаме да спечелил Лига Европа | StandartNews.com

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо коментира преди мача с Локомотив Пловдив, че всичко е черно-бяло, имайки предвид, че ако „шпорите“ победят, ще продължат напред, а ако загубят, ще отпаднат.

„Мисля, че настроението при нас след загубата от Евертън е същото, каквото в Локомотив Пловдив след загубата от Лудогорец“, коментира Моуриньо.

„Мисля, че Локомотив Пловдив и Тотнъм не са късметлии относно жребия. Локомотив Пловдив можеше да има много по-лесен съперник от нас, а ние можехме да имаме много по-лесен съперник от тях“, добави той.

„Поставените отбори трябва да имат много по-леки от непоставените, а непоставени с по-слаба репутация от тази на Локомотив. Няма да е лесно, тъй като е един мач. В два мача ситуацията ще е различна, отколкото в един. Всичко ще се реши утре в Пловдив и мисля, че ни чака тежък мач. Ще отдадем нужния респект на Локомотив, който заслужават“, продължи португалецът.

„Истината е, че утре всичко е черно-бяло. Ако биеш, продължаваш, ако паднеш – отпадаш. Вярвам, че това е силна надпревара, в която моя отбор да се развива. Ние ще се опитаме да спечелим турнира Лига Европа“, допълни Специалния.

"Танги Ндоблеме не мисля, че е в състояние да започне като титуляр срещу Локомотив Пловдив. Той завърши сезона с контузия. Започна сезона отново с контузия. Той е в процес на еволюция. Работи усилено. Има минути и постепенно ще навлиза в игрови ритъм. В момента не е готов да започне като титуляр и да играе 90 минути."

"Аз съм по-впечатлен от отбора, отколкото от играчите. Разбира се, че съм направил анализ на играчите индивидуално. Подготвил съм моите играчи добре, за да се подготвят максимално добре.”

"Оставям осем футболисти в Лондон. Те ще се подготвят с един от моите помощници. В момента нашият състав е голям. За България ще пътуваме с група от 18 играчи. Всички футболисти на Тотнъм са от А отбора."

„Те са играли повече мачове от нас. В по-добро физическо състояние са от нас. Изиграха пет мача за първенство, плюс финала за Купата на България, който изиграха преди няколко месеца, плюс мача за Суперкупата. През последните седмици играха два мача срещу шампиона. Нормално е те да са в по-добро състояние от нас, но ние имаме по-добрия отбор. Надявам се, че по-добрият отбор означава повече. Те ще са много мотивирани, но се надявам, че можем да ги бием. Това е само един мач, гостуваме, елиминационен е, но знаем, че мачът е много сериозен за нас.”

„Първо трябва да спечелим три мача, за да влезем в реалната Лига Европа. Сега са квалификации, ние трябва да вземем три мача, за да влезе в груповата фаза. Ако не го направим, нищо няма да се случи. Турнирът е силен, тъй като влизат и отбори, които отпадат от Шампионска лига. АЗ Алкмаар и Бенфика отпаднаха от квалификациите на Шампионска лига вчера, а след това през декември някои други отбори, които са трети в групата на Шампионска лига идват в турнира. Лига Европа е един много труден турнир за спечелване. Най-важното и най-трудното сега за нас е да се класираме за групите, тъй като форматът е различен”, каза още Жозе Моуриньо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай