Монтана е на финал за Купата

Баскетболистките на "белите" сразиха

Монтана е на финал за Купата | StandartNews.com

Баскетболистките на Монтана 2003 разгромиха Славия с 97:32 точки и се класираха за шести пореден път за финала на турнира за Купата на България. Финалната четворка на надпреварата се провежда в столичната зала "Триадица".

Възпитаничките на Стефан Михайлов превъзхождаха с класи съперника и нямаха никакви проблеми в мача. Те изиграха страхотно първо полувреме, след което водеха с 54:16.Третата част беше изключителна за тима на Монтана 2003, който направи серия от 25:0, за да запише убийствения аванс от 63 точки разлика (79:16) и допусна само един кош за 10 минути.В последната четвърт срещата просто се доигра.

Най-лошата новина за Славия от мача обаче бе контузията на Гергана Брънзова. Центърът на "белите" напусна терена след само три минути игра и не се завърна до края на мача.

За Монтана 2003 силен мач изигра Изабела Рамона Маседо, която завърши с "дабъл-дабъл" - 21 точки и 10 борби. Дебора Филипова добави 18 точки и 5 асистенции, 15 точки вкара Шерийз Уилямс, а с 14 завърши Евгения Нацкина.

За тима на Славия, който отново беше воден от Георги Божков, Вероника Джикова реализира 10 точки, а Валерия Алексиева 7.

От 18.30 часа във втория полуфинал миналогодишният носител на трофея Берое ще излезе срещу другия столичен тим - Шампион 2006.Финалът и срещата за третото място са утре в зала "Триадица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай