Събота,

Кралев зарадва гимнастиците от ЦСКА

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Министерството на младежта и спорта ще покрие нанесените щети на залата по спортна гимнастика на ЦСКА, която беше разбита през нощта четвъртък срещу петък, това съобщи за БНР Милко Танкушев –президент на клуб по спортна гимнастика ЦСКА и дългогодишен треньор на мъжкия ни национален отбор.

"Министър Красен Кралев ми се обади и ни подкрепи, като заяви, че всички нанесени щети ще ни бъдат възстановени. Освен това спортното министерство ще ни помогне се издължим на дружеството. Към него имаме натрупани задължения за три години – 15 години за ток, вода и средства за такса смет", разказа Милко Танкушев. 

Залата по спортна гимнастика е част от неработещият и разрушен комплекс „Червено знаме“. Спортното съоръжение се намира в активите на дружество „Сердика“ с принципал Министерството на младежта и спорта.

„Погромите не са много големи. Има изтръгнати кабели и жици, след което са запалени. Това е голяма беля. Всичко в тази зала е направено със средства събрани от родители, от треньори, от обществени деятели. Сега трябва да започнем от начало. Това е втори вандалски акт срещу нашата зала. Първият път беше преди две години. Над тази зяла няма надзор, никой не я пази, няма охрана. Собственик на тази зала е дружество „Сердика“, което събира наемите. Те трябва да подсигурят охрана. Обади ми се един от шефовете на дружеството, Лазаров се казва, който ми каза – „Ама там има охрана“. Няма, охраната стой в хотела, а и те не е много надеждна. Това са възрастни хора, които са поставени там проформа и не се справят със задълженията си. Ще трябва да вземем мерки и да се охраняваме сами“, допълни Танкушев.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички