Младежите удариха Сърбия с 2:1

България вече е на трето място в класирането

Младежите удариха Сърбия с 2:1 | StandartNews.com

Националният отбор на България по футбол за младежи до 21 години победи тима на Сърбия с 2:1 в мач от група 5 на европейските квалификации. Илиан Илиев и Калоян Кръстев се разписаха за състава, воден от Александър Димитров. Домакините успяха да върнат един гол от дузпа чрез резервата Лука Илич. Велко Бирманчевич от Сърбия получи червен картон в заключителните минути на срещата. С този успех българите запазиха шансове да се борят за второто място, което дава право да играят на бараж за класиране на европейското.

Домакините стартираха по-агресивно и още във 2-ата минута Ступаревич отправи удар, но Даниел Наумов изби в ъглов удар. В 17-ата минута Сърбия направи добър пробив отдясно, който завърши с центриране на Чумич, но не намери свой съотборник. Сърбия получи нови две възможности за гол, които бяха пропуснати от Ступаревич и Петрович. В 35-ата минута Калоян Кръстев засече центриране отляво на Ангел Лясков, но нападателят бе в засада. В последната минута на първата част Илиан Илиев открадна топка в центъра, възползвайки се от груба грешка на защитата. Футболистът на Черно море напредна и с диагонален удар откри резултата.

България можеше да стартира по отличен начин и второто полувреме. В 48-ата минута Здравко Димитров стреля от пряк свободен удар, а топката срещна напречната греда, срещна тялото на вратаря Марко Илич, отби се в десния страничен стълб и след това бе изчистено в ъглов удар. В 64-ата минута България удвои преднината си. Станислав Иванов направи отличен пробив отляво и центрира в наказателното поле, където Калоян Кръстев засече в мрежата. Веднага след попадението Сърбия поиска дузпа за игра с ръка на Валентин Антов, но главният съдия Йеспен Ескас за втори път в мача играта да продължи с ъглов удар. В 85-ата минута Сърбия спечели дузпа. Асен Чандъров фаулира Гаврич в наказателното поле и норвежкият рефер отсъди наказателен удар. Лука Илич не сгреши и направи 1:2.

Бирманчевич получи втори жълт и респективно червен картон в допълнителното време на мача. В последните секунди удар от въздуха на Георги Русев срещна напречната греда.

Следващият мач за България е домакинство на Латвия на 9 октомври, четири дни по-късно гостуваме на Полша и завършваме на 17 ноември срещу Естония в София.

Други резултати:

Полша - Русия - 1:0

Латвия - Естония - 1:1

Класиране

1. Русия  8  5 2 1  14:3  17 точки

2. Полша  7  5 1 1  15:5  16

3. България  7  3 2 2  9:4  11

4. Сърбия  8  2 2 4  11:9  8

5. Естония  7  1 1 5  3:27  4

6. Латвия  7  0 4 3  5:9  4

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай