Мирела е 10-а на финала в Доха, Ласицкене с титла

Това не е моята година, категорична е водещата ни атлетка в скока на височина

Мирела е 10-а на финала в Доха, Ласицкене с титла | StandartNews.com

Мирела Демирева остана едва десета във финала на скок височина на световното в Доха. Голямата ни надежда за медал приключи едва на 193 см. Преди това тя мина от първия опит 184, а 189 преодоля от втория. На 193 не и достигна малко, за да успее. Така сребърната медалистка от олимпиадата в Рио 2016 записа в Доха най-слабото си представяне на световно. В Пекин 2015 Мирела бе девета, а в Лондон 2017 завърши седма.

"Днес се провалих. Не че не ми се е случвало и преди. Годината не беше лесна. Днес очевидно не бях най-добрата. Не се справих нито физически, нито психически със състезанието. С моя треньор работим върху нови неща. Опитвам, но не винаги се получава. Вкрайна сметка няма да хленча и да се оправдавам. Готова съм за 2 метра, но технически не ми се получаваше скока. Причината е, че прекалено много мислих, а това е състезание и трябва просто да скачаш, а не да влизаш в детайли", коментира след състезанието разочарованата Мирела Демирева.

В отсъствието на българката Мария Ласицкене (Неутрални атлети), Ващи Кънингам (САЩ), Ярослава Манучхик (Укр) и Юрия Левченко (Укр) преодоляха 2 метра. Първите две стигнаха до гросмайсторската височина без нито един фаул, а украинките от третия минаха 2 м. Ласицкене взе пак доказа, че последните 3 световни са именно нейните. Преодоля 202 от първия опит и опита да обезвери съперничките си. Манучхик обаче не се уплаши и също мина от първия опит 202, като това е световен рекорд за девойки до 20 години. Кънингам и Левченко не успяха на 202 и заеха съответно трето и четвърто място. Ласицкене продължи наказателната си акция с успешен опит и на 204. Манучхик не преодоля 204 от първия опит, но го ноправи от третия и така пак подобри световния рекорд за своята възраст. На 208 украинката се отказа и взе среброто. Ласицкене не успя, но това не се оказа фатално за златото, което трето поредно за нея от световни. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай