Министър Кралев уважи тържеството за 90-години ОСК Локо (Сф)

1500 деца тренират в дружеството в момента

Министър Кралев уважи тържеството за 90-години ОСК Локо (Сф) | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на откриването на тържественото честване на 90-годишния юбилей на ОСК „Локомотив” София. В приветствието си той се обърна към треньорите, състезателите, ветераните и ръководителите на спортните клубове с благодарност, че от създаването на “Локомотив” София до днес са защитавали с достойнство честта на България на редица международни форуми. Кралев изтъкна, че чрез множеството спечелени европейски медали, медали от световни първенства и олимпийски игри, състезателите от “Локомотив” София мотивират младите поколения да спортуват.“ОКС „Локомотив” са една от най-големите спортни организации в България със своите 16 клуба и над 1500 деца, картотекирани в тях.

“Уверявам Ви, че винаги можете да разчитате на Министерство на младежта и спорта като на надежден партньор. Вярвам, че заедно с ръководството на Локомотив София ще работим за подновяване на спортните съоръжения и бази, за да бъдат използвани безопасно от децата и възрастните”, заяви спортният министър.

“Най-старото железничарско дружество в Европа е дало на страната ни редица успешни и славни спортисти. В момента в ОСК „Локомотив” тренират 1500 деца в 16 вида спорт. Много усилия положихме да реновираме базата и да подобрим условията, при които тренират нашите деца. Това е нужно за постигане на добрите резултати в спорта”, каза председателят на ОСК “Локомотив” София Даме Стойков. Toй благодари на Министерството на младежта и спорта, лично на министър Кралев и на Столична община за доброто партньорство и подкрепата, която оказват на Локомотив София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай