Министър Кралев откри детския турнир по плуване „Златоперки“

Петър Стойчев му връчи плакет от ПК Левски

Министър Кралев откри детския турнир по плуване „Златоперки“ | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 2-ото издание на детския турнир по плуване „Златоперки“ (1-2 юни) пред препълнените трибуни на столичния басейн „Спартак“. В състезанието участват около 600 състезатели от 46 клуба, разделени в 3 възрастови групи – момчета/момичета, родени през 2007-2008, 2009-2010 и 2011-2012 година.

Надпреварата се организира от плувен клуб Левски с подкрепата на Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българската федерация по плувни спортове (БФПС). Турнир „Златоперки“ е приемник и продължава традицията на държавното първенство за деца „Златна рибка“. На събитието присъстваха още многократният носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев, председателят на БФПС Георги Аврамчев и генералният секретар на федерацията Димитър Бобев.

„Изключително съм щастлив, че мога да споделя днешния празник – Деня на детето с Вас. Радвам се, че днес виждам толкова много деца, които са бъдещето на българския плувен спорт. Благодаря на плувен клуб Левски, на моя приятел Петър Стойчев и на Българската федерация по плувни спортове за усилията, които полагат в развитието на този прекрасен спорт“, заяви Красен Кралев. Министърът поздрави всички родители за това, че насърчават децата си да практикуват любимия спорт и пожела на малките състезатели да достигнат постиженията на най-големия българския плувец Петър Стойчев. Многократния носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев благодари на министър Кралев за подкрепата, която ММС оказва на плувния спорт и му връчи почетен плакет от името на ПК Левски. Състезателната програма откриха деца с увреждания от фондация „Воден път“, които по-късно получиха награди от министър Кралев и официалните гости. В двудневния турнир състезателите ще спорят за отличията в дисциплините – св. стил (50, 100, 200, 400 м), гръб (50, 100, 200 м), бруст (50, 100, 200м), бътерфлай (50, 100, 200 м), 200 м съчетано плуване и смесена щафета (6x50 м св. стил).

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай