Министър ще е кандидат-президентът на ГЕРБ?

Бойко Борисов: В големите градове трябва да бием на местния вот задължително

Министър ще е кандидат-президентът на ГЕРБ? | StandartNews.com

София

Ще видиме. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпроса дали министър от правителството ще е кандидатът на ГЕРБ за стола на Дондуков 2 есента.

На 4-5 септември ще кажем кой ще е кандидат на ГЕРБ, дотогава ще работим, за да няма много време за политиканстване.
За нас най-важни са местните избори и затова сега започва зачеркването по места на общински съветници и кметове, заяви Борисов.

Освен министър на Росен Плевнелиев, премиерът даде добра оценка и за работата на министрите Маргарита Попова, Нона Караджова, Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Мирослав Найденов,  Вежди Рашидов, Ники Младенов...

От септември до 23 октомври имаме един месец време да политиканстваме”, посочи още той. „За нас са важни и двата избора, но много по-важни за работата за правителството са местните избори. Затова много внимателно използвам времето да подбирам общинските съветници, да анализирам кой какво е правил. Много ме интересува какво са свършили за четири години”, каза още той. В големите градове трябва да бием задължително, допълни Борисов.

Относно съдия Владимира Янева премиерът каза: „Ако се върнем през години, какви хора са назначавани на тези длъжности, а Янева е от петнайсет години съдийка, три-четири години е била прокурор”. „Ако не се познава с Цветанов, а се познава с Румен Петков?, попита Борисов. Той каза, че може да изброи поне десет съдии, познати на Румен Петков? Борисов заяви, че ГЕРБ няма нищо общо с назначението на Янева.

Борисов каза , че се гордее с депутатите на ГЕРБ. Той благодари на депутатите на ГЕРБ, че са подкрепили правителството при гласуването на вота на недоверие.

Относно информацията, че Лъчезар Иванов е получил около 130 000 лв. за консултантски услуги за застрахователно и охранително дело, Борисов каза, че е говорил с Иванов вчера и депутатът е отрекъл.

Премиерът каза, че му се говори за постиженията на правителството в инфраструктурата, а не какво е направил един или друг депутат. Борисов подчерта, че правителството всеки ден открива по два обекта, за да могат хората да виждат какво се прави.

Няма по-рейтингов политик и сега от Царя. И няма човек, който да не ме попита за него, заяви още премиерът.

АСН

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай