Неделя,

Милиардна помощ за отборите във Формула 1

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Компанията Либерти Медиа, който държи марката Формула 1 бе принудена заради пандемията от коронавирус да отпусне финансова помощ от 1,4 млрд долара на отборите, съобщава Дейли Мейл. 

Сезон 2020 при най-бързите автомобили все ще не е започнал заради коронавирус. Заради пандемията и липсата на състезания отборите губят по около 5 млн. долара на месец. Финансовата помощ бе потвърдена от Грег Мъфи, изпълнителен директор на Либерти Медиа. Парите ще бъдат разпределени на няколко транша, като целта е с тях да се подпомогне платежоспособността на отборите участващи в световния шампионат. 

"Компанията се опитва да помогне на екипите, които в момента търпят наистина големи финансови загуби. Въпреки това, сега не обмисляме варианта с неограничена финансова подкрепа и не насърчаваме неоснователното използване на тези средства", каза Мъфи.

Първоначално за сезона бяха планирани 22 старта, като първия трябваше да е през март в Австралия. Поради пандемията на коронавируса обаче, както и етапите в Бахрейн, Виетнам, Китай, Холандия, Испания, Азербайджан и Канада бяха отложени за неопределено време, според изданието L'Equipe, Гран при на Франция, която в момента е най-близката според календара ( 26-28 юни) също ще бъде отложено. Гран при на Монако окончателно беше отменен. 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички