Меси остава, Барса си отдъхна

Аржентинецът обяви за фалшиви новини, че преговаря с Интер и Нюелс Олд Бойс

Меси остава, Барса си отдъхна | StandartNews.com

Нападателят на Барселона Лионел Меси заяви, че няма да премине в италианския Интер. Това се съобщава Gazeta.Ru, цитирайки инстаграма на футболиста. Според италианската преса Меси може да бъде в клуба в Милано през следващия сезон. Вариант за продължаване на кариерата на 32-годишния медиен нападател беше и аржентинският Нюелс Олд Бойс, за който игра, преди да се премести в Барселона.

"Това е фалшива новина. Същото важи и за информацията за Нюелс Олд Бойс. Това не е вярно. Хубаво е, че никой не им вярва", пише аржентинецът.

Настоящият договор на Меси с Барселона е валиден до 30 юни 2021 година. Според портала Transfermarkt, цената на аржентинеца се изчислява на € 112 млн. През този сезон Меси е изиграл 31 мача като част от клуб от Каталуния, вкарвайки 24 гола и е направил 16 асистенции. Нападателят дебютира в първия отбор на Барселона в официален мач през октомври 2004 г., общо 718 мача, в които вкара 627 гола и даде 261 асистенции.

Меси е единственият в света шесткратен носител на Златната топка. Като част от Барселона той печели Шампионска лига четири пъти. Шампион на Испания е 10 пъти, а също така има и шест трофея на Кралия. Заедно с националния отбор на Аржентина през 2008 г. Меси печели Летните олимпийски игри.

Шампионатът на Испания бе прекратен на 12 март, по-късно поради разпространението на коронавирусна инфекция възобновяването на турнира беше отложено за неопределено време. "Барселона" заема първо място във временното класиране, като печели 58 точки след 27 мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай