Меси изравни рекорд на Пеле

Барса стигна само до 2:2 с Валенсия

Меси изравни рекорд на Пеле | StandartNews.com

Барселона направи грешна стъпка като домакин - 2:2 срещу Валенсия в 14-ия кръг на Ла Лига в Испания. Срещата ще остане в историята с факта, че Меси изравни рекорда на Пеле за футболист с най-много голове за един клуб.  Меси вкара преди почивката с глава, след като няколко секунди преди това пропусна дузпа. За 33-годишният Лео Меси това е 643-и гол в официален мач за един клуб, което изравнява постижение на Краля на футбола Пеле за родния му Сантос. Днешният мач за Меси бе под номер 747 с екипа на каталунския отбор.

Валенсия откри резултата в 29-ата минута, когато Муктар Диакаби наказа пасивност на защитата на Барселона и прати топката във вратата на Марк-Андре Тер Щеген с глава. Барселона получи дузпа в края на първото полувреме, след като Хосе Гая лекичко побутна Антоан Гризман в гърба. Съдията Ернандес Ернандес веднага свирна дузпа и показа червен картон на Гая, но след това го редуцира до жълт, след като изтича до монитора на страничната линия и видя добре ситуацията.

Лионел Меси видя как изпълнената от него дузпа е спасена от вратаря Хауме Доменек, но Жорди Алба успя да се добере до топката и да я запази във владение. Оттам левият бранител, играещ днес като крило, центрира и Меси с глава поправи пропуска си, за да регистрира рекордния гол.

Защитникът Роналд Араужо изведе Барселона напред в резултата в началото на второто полувреме с акробатично изпълнение извън наказателното поле. Но Валенсия стигна до 2:2 в 69-ата минута, когато Макси Гомес засече подаване на Хосе Гая от ляво и отне третата поредна победа на каталунците, към която се бяха устремили. Притеснителното за Барселона е, че последните 30 минути на мача преминаха при поделено надмощие и те така и не успяха да натиснат за трети гол.

Нападателят Луис Суарес се представи блестящо, след като вкара два пъти за успеха на тима си Атлетико (Мадрид) с 3:1 над закъсалия в класирането Елче в 14-ия кръг на испанското първенство по футбол. Победата увеличи преднината на отбора на Диего Симеоне на три точки пред Реал (Сосиедад) и Реал (Мадрид), които имат по 26 т. преди да изиграят своите мачове от кръга.

Суарес, който не беше вкарвал от 7-и ноември, откри резултата в 41-ата минута, след като прати топката в мрежата с елегантно докосване при центриране на Киърън Трипиър. В 58-ата минута уругваецът се разписа за 2:0, отбелязвайки 9-ото си попадение от началото на сезона. То дойде след комбинация и меко подаване от Яник Ферейра Караско, а Суарес се изравни като лична статистика Яго Аспас (Селта Виго) и Микел Оярсабал (Реал Сосиедад).

Елче опита да се върне в мача, пренесе събитията в половината на домакините и стигна до 1:2 с гол на Лукас Бой с глава. Крайното 3:1 оформи влезлият като резерва Диего Коща, който се разписа от дузпа в 80-ата минута. След поражението пък Елче остава в пет мача без победа, като се нарежда на 15-о място с 14 точки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай