Меси и компания си намалиха заплатите със 70%

Служителите на Барселона обаче остават с пълни възнаграждения

Меси и компания си намалиха заплатите със 70% | StandartNews.com

Тежки крикити към шефовете на Барселона отправиха звездите на тима начело с Лионел Меси. Причината е настояването от страна на клуба играчите да си намалят възнагражденията докато трае пандемията от коронавирус, а те служителите да взимат пълните си заплати.

Ето какво пише в становището на футболистите по казука:

"Преди всичко искаме да разясним, че разясним, че нашето желание винаги е било да се приложи намалява на заплатите, които получаваме, защото разбираме отлично, че става въпрос за извънредна ситуация и сме първите, които ВИНАГИ са помагали на клуба, когато сме били молени. Също така много пъти сме го прави самоинициативно в моменти, вкоито вярваме, че е необходимо и важно".
"Не спира да ни изненадва това, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под лупа и да ни поставят под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще направим", написа той в социалната мрежа.
"Дойде моментът да обявя, че освен намаляването на нашите заплати със 70% по време на Извънредното положение, ще направим дарения, за да може служителите в клуба да взимат 100 процента от заплатите си през това време".

На фона на скандала в Барселона от Реал Мадрид обявиха, че имат финансов ресурс и няма да пипат заплатите на футболистите докато трае карантината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай