MБапе вече струва 259 млн. евро

Меси и Роналдо са далеч назад в класацията

MБапе вече струва 259 млн. евро | StandartNews.com

Френският нападател на шапионите по футбол от ПСЖ Килиан Мбапе продължава да заема първо място в списъка на най-скъпите футболисти в света. Това се съобщава в доклада на Международния център за спортни изследвания CIES Football Observatory.

Поради икономическия спад, причинен от пандемията на коронавирус, трансферната стойност на 21-годишния Мбапе е намаляла с 6 милиона евро за шест месеца и сега възлиза на 259 милиона евро. Договорът на играча с парижкия клуб приключва през 2023 година. През този сезон Мбапе изигра 33 мача, вкара 30 гола и направи 17 асистенции.

На класацията на най-скъпи играчи са четирима представители на Англия - Рахим Стерлинг от Манчестър Сити (194 милиона евро), Санчо от Борусия (179 милиона евро), Трент Александър-Арнолд (171 евро) от Ливърпул и Маркъс Рашфорд (152 милиона евро) от Манчестър Юнайтед, следван от египтянина Мохамед Салах от Ливърпул (144 милиона евро) и сенегалецът Садио Мане (139 милиона евро) от Ливърпул, французинът Антоан Гризман (136 милиона евро) от Барселона, канадският младок Алфонсо Дейвис (133 милиона евро) от Байерн и англичанинът Хари Кейн (118 милиона евро) от Тотнъм Хотспър.

Аржентинският нападател на Барселона Лионел Меси е на 21 място в списъка (100 милиона евро), нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е на 70-о място (62 милиона евро), превръщайки се в най-възрастния играч в топ 100. Португалският нападател навърши 35 години през февруари. Той обаче е първия милиарден във футбола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай