Отмениха мастърс-а в Мадрид

Заради продължаващата несигурност стигаме до крайни мерки, обяви Фелисиано Лопес

Отмениха мастърс-а в Мадрид | StandartNews.com

Мастърсът в Мадрид, който беше насрочен за 12-20 септември, беше отменен заради повишения брой случаи на заразени с коронавирус в испанската столица, съобщиха организаторите на надпреварата.

„Като акт на отговорност предвид настоящата ситуация, предизвикана от COVID-19, и след подробна преценка на обстоятелствата, които пандемията продължава да генерира…беше взето решение, че Мастърсът в Мадрид няма да се проведе тази година“, споделиха организаторите в свое изявление. Миналата година в испанската столица шампион при мъжете стана световният номер 1 Новак Джокович, докато при дамите триумфира Кики Бертенс.

“Направихме всичко възможно да проведем турнира. След първоначалната отмяна през май, започнахме усилена работа по датите през септември, за да гарантираме първокласен тенис на “Каха Магика” по време на тази изключително трудна за всички ни година. Въпреки това, продължаващата несигурност и нестабилност ни принуди да отменим надпреварата. Още веднъж искаме да благодарим на градския съвет на Мадрид и всички наши спонсори и доставчици за това, че бяха неизменно до нас“, каза турнирният директор Фелисиано Лопес.

Турнирът, който щеше да включи основни схеми и при мъжете, и при жените, беше считан за важно събитие за играчите и тяхната подготовка за Ролан Гарос, който стартира на 27 септември. Следващото издание на Мастърса в Мадрид ще се проведе между 30 април и 9 май. Всички фенове, които са си закупили билети след отлагането през май, имат гарантирани пропуски за 2021. Испания, една от най-засегнатите страни, когато пандемията първоначално удари Европа по-рано тази година, има почти 315 000 потвърдени случая и над 28 400 жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай