Манчестър Сити се подигра със слабак. Отново е на върха в Англия

Сити излезе с две точки пред Ливърпул, който утре гостува на Арсенал в голямото дерби на върха

Манчестър Сити се подигра със слабак. Отново е на върха в Англия | StandartNews.com

Източник: Фейсбук/Манчестър Сити

Отборът на Манчестър Сити излезе на първо място във временното класиране на Висшата лига на Англия, след като надделя с 1:0 над Саутхямптън. “Гражданите” поведоха рано с гол на Ерлинг Холанд (5 мин.), а в края на първото полувреме Камерън Арчър можеше да изравни, но негов удар срещна гредата.

След почивката шампионите пропуснаха доста положения и така във втори пореден кръг успяха да пречупят отбор от дъното на класирането едва с един гол разлика. Преди седмица те победиха Уулвърхямптън, който бе последен тогава, с 2:1 след гол в добавеното време, а днес надделяха над предпоследния преди началото на кръга също с минимален резултат.

Така Сити излезе с две точки пред Ливърпул, който утре гостува на Арсенал в голямото дерби на върха, а Саутхямптън се срина на последната позиция, тъй като Уулвърхамптън по същото време спечели точка срещу Брайтън.

Това бе първи сблъсък между тези два отбора от април 2023 година, когато “гражданите” спечелиха с 4:1 на стадион “Сейнт Мерис”. Сити е единственият отбор във Висшата лига, който все още няма загуба от началото на кампанията. Тимът на Гуардиола в момента е в най-дългата си серия без поражение във Висшата лига - вече 32 поредни срещи.

“Светците” пък имат само една точка до момента и нямат победа в последните си 22 мача в елита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай