Ман. Юнайтед изравни рекорд по голове на Острова

"Червените дяволи" отнесоха вкъщи Саутхемптън с 9:0

Тимът на KМанчестър Юнайтед разби Саутхемптън с 9:0 в двубой от 22-ия кръг на Висшата лига. „Светците“ завършиха мача с девет души, след като Якевич получи червен картон още във втората минута, а Беднарек бе изгонен в 88-ата. Деветте безответни гола са изравнен рекорд за най-резултатна победа във Висшата лига. 

„Червените дяволи“ откриха головата си сметка още в 18-ата минута, когато Люк Шоу намери с прекрасен пас Уан Бисака, а той не остави шанс на вратаря за 1:0.

Седем минути по-късно Юнайтед вече водеше с 2:0 след гол на Маркъс Рашфорд. Три минути по-късно джеймс Уорд-Праус застраши вратата на Де Хеа с изстрел от пряк свободен удар, но стражът на домакините се справи и изби.

В 34-ата минута Беднарек си вкара автогол. Пет минути по-късно Единсон Кавани с глава отблизо покачи на 4:0.

В 53-ата минута гол на Саутхемптън не бе зачетен заради засада.

В 69-ата минута Марсиал вкара петия гол във вратата на гостите със силен изстрел. Само две минути по-късно Скот Мактоминей покачи на 6:0 с удор по земя от границата на наказателното поле.

Две минути преди края на редовното време Бруно Фернандеш вкара за 7:0 от дузпа, за която от игра бе изгонен Беднарек.

В 90-ата минута Марсиал отбеляза втория си гол в мача, насочвайки топката в долиня ляв ъгъл. В третата минута на добавеното време Даниел Джеймс оформи крайното 9:0. Със спечелените три точки събра актив от 44 точки на второто място в класирането, колкото има и лидерът Сити, но "гражданите" са с два мача по-малко. Саутхемптън са 12-и с 29. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай