Мачът на Джошуа с Милър пред провал

Хванаха Голямото бебе с допинг

Мачът на Джошуа с Милър пред провал | StandartNews.com

Феновете на бокса очакваха с нетърпение датата 1 юни, за да видят отново на ринга хегемона в тежка категория при професионалистите Антъни Джошуа. Но това няма да се случи, тъй като мачът му с Джарел Милър е пред провал. Причината е, че Голямото бебе, както е известен американецът, беше хванат с допинг. С новината гръмнаха всички водещи издания отвъд Океана. Той е дал рутинна проба на 20 март, в която в урината му е открито забраненото вещество GW 1516, което усилва представянето му. 

Засега подробности не се разкриват, като се очаква да има развитие в близките часове. От щаба на Милър обявиха, че той продължава да тренира здраво за битката на 1 юни и очакват отварянето и на Б-пробата. На практика той е невинен, докато и тя не се окаже положителна. Но случаите, в които А-пробата е положителна, а Б-пробата отрицателна се броят на пръстите на едната ръка. 

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, обяви, че вече е бил информиран от антидопинговата комисия в щата Невада за положителната проба. Сега очаква развитие от Атлетическата комисия на Ню Йорк за допълнителни указания как да се действа занапред. 

Ясно е обаче, че при положителна Б-проба няма как да има мач. Колкото до въпросната субстанция, тя се използва като стероид, който директно влияе на образуването на мускулна маса и не засяга по никакъв начин органите. Тя е създадена в лабораторията БАЛКО, която изгърмя преди време за създаването на кръвен допинг, с който години наред лекоатлети и колоездачи печелеха нечестно предимство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай