Люис Хамилтън спечели Гран при на Португалия

Британецът стартира от второ място на стартовата колона

Люис Хамилтън спечели Гран при на Португалия | StandartNews.com

Люис Хамилтън успя да се поздрави с успех в Гран При на Португалия, трети кръг от сезона във Формула 1, пише gong.bg. Британецът стартира от второ място на стартовата колона, зад съотборника си Валтери Ботас, но рано в състезанието успя да го изпревари и не допусна грешки до края. Втори успя да се нареди Макс Ферстапен, който изигра картите си по отличен начин, за да остави Ботас на третото място. 

Надпреварата започна с инцидент, след като Кими Райконен и Антонио Джовинаци се удариха, което изкара финландеца от състезанието след броени минути. Катастрофата изкара и колата на сигурността.

След рестарта на състезанието битката започна по впечталяващ начин, след като Макс Ферстапен успя да изпревари Люис Хамилтън в 7-та обиколка. Ферстапен продължи с доста високо темпо, започвайки да топи аванса на лидера Валтери Ботас. 

Грешките обаче зачестиха в карането на нидерландеца и в 11-та обиколка англичанина успя да си завземе втората позиция. В челото Серхио Перес се бореше с Ландо Норис, изоставайки значително от лидерите. Хамилтън продължи да натиска зверски и около 20-та обиколка завзе първото място пред съотборника си от Финландия. 

Хамилтън продължи да натиска и в 27-та обиколка записа най-бързата обиколка в надпреварата. След спирането в боксовете временно Серхио Перес успя да застане начело, но в 51-та обиколка беше задминат отново от Хамилтън, който нямаше проблеми с далеч по-свежи гуми на болида си. Ферстапен и Ботас се върнаха на второ и трето място, след като Перес най-после влезе в бокса. 

До края на състезанието не се стгна до нови инфарктни моменти в челото и така британеца се поздрави се поздрави с пореден заслужен успей. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай