Любо Пенев: Нека изчакаме за Бербатов

Евандро ще е готов за другата седмица, Жеферсон по-нататък, обяви спецът

Любо Пенев: Нека изчакаме за Бербатов | StandartNews.com

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев прикани да се изчака относно решението на Димитър Бербатов. Наставникът на „червените“ разкри, че новото попълнение на отбора Нуно Мигел До Адро Томаш може да направи своя официален дебют срещу Септември. Пенев не изключи ЦСКА да се подсили с още нови попълнения. Както е известно, брифингът бе насрочен за 13:23, а самият Пенев обясни, че  може и да има някакъв подтекст, но истината била, че това бил час като час и бил най-удобният за него в този ден. 
„Може и да има, но това бе най-удобният час и след това отивам на лагер. Това е стандартен час, като 13:15, 13:34, 16:22, например. Тук сме на линия, честитихме си Баба Марта и съм на разположение за въпроси“, започна пресконференцията си Пенев.
„Трансферите са факти, политика на клуба, има добра оферта и е трансфериран играчът. Има наказани и контузени. Има достатъчно хора за лагер, утре мачът ще е проведен. Трябва да гледаме от положителната страна. Не бива да оклюмваме. Ще се даде шанс на други, те трябва да се възползват“, сподели специалистът.
„Новият тренира днес. Ще бъде и на лагер-сбора. Може и дебют да направи утре. Имаме в събота лека тренировка, все пак той идва да играе, колкото по-бързо свикне, толкова по-добре. Стипица е полуготов. Няма да бъде на разположение за Септември. Бодуров днес следобед ще направи изследване и не е изключен, Евандро ще е готов за другата седмица. Жеферсон по-нататък. Предполагам всички са готови и всичко е наред“, добави треньорът на ЦСКА. „Не мога да кажа повече за новото попълнение. Нека го потренирам. Може да играе като централен защитник и като ляв бек. Имам наблюдения. Имахме различни варианти. Спряхме се на него. Вратата за трансфери не е затворена. Когато има свободен агент, може да има ново попълнение отново“, допълни Пенев.  
„Ние си говорихме след мача с Левски какъв тип загуба е това. Момчетата са добре, тренирахме добре и сме готови утре за мача. Предполагам с какъв състав ще излезе Септември. Това, че има бивши играчи на ЦСКА не значи, че утре ще бранят интересите на ЦСКА, а на Септември. Не знам да има развитие за Бербатов. Нека изчакаме“, продължи той. "Всеки добър футболист, провокирал конкуренция е добре дошъл. Това е важно за тим, целещ се нависоко. Нали коментирахме за червения картон на Едвин Джеси след мача. Той също каза. Повтарям – ако това бе картон, после трябваше и други да се покажат. Еднакъв аршин и за двата отбора“, коментира наставникът на „червените“. „Трябват ни още играчи, за да бъдем на високото ниво, което се иска от нас. Нужна е конкуренция, по двама на пост. 20 полеви с трима вратари. Това е идеалният вариант за нормален тренировъчен цикъл. Никой да не е спокоен за мястото си. Ще стане постепенно. Това е една съвсем нормална и логична подкрепа, която трябва да даде клубът на треньора. Има доста неща за преразглеждане и анализиране. Какво ще е решението не знам. Мисля, че въпросните комисии и орган, който ръководи футбола трябва добре да се замисли и да си подреди къщичката. Има още много работа. Ние вече изглеждаме различно, въпреки че инкасирахме две загуби и записахме една победа. Аз виждам промяна и ще продължим да променяме тима в положителна насока. Изграждаме модел на игра. Трябва време. Няма как иначе да се случи. С общи усилия ще постигнем нужния резултат. Ние се целим към най-високото място", добави Пенев.
„Знам какво става с Евандро, но не мисля, че аз трябва да казвам за паспорта му", обясни той. „По начина, по който водим разговора не виждам вашето участие и помощ за оправянето на българския футбол. Вие леко стоите като свидетели в тази битка. Да, че има лични мотиви, има ги, то е факт. Но това е удар срещу един професионален спорт. Това е водещият спорт в света, не може да се управлява по този начин. Този спорт се линчува вече 15 години. Ако искате да помогнете, вземете по-дейно участие, изразете позиция”, сподели още Любо Пенев. „Дъвчем едно и също, тъпчем, казвам си мнението, няма да го променя. За мен е жалко и срамно на всяка една пресконференция да си говорим за съдии и БФС. Вие не сте ли наясно какво се случва, защо ме питате. Жалкото е, че много малко хора има като мене, които да си изразяват публично мнението. Нали искаме революция. Къде са? Има ли други въпроси. Казвам отпада, да говорим за мача. Мач имаме утре”, завърши Любо Пенев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай