Лудогорец взима футболист от Бундеслигата

Бернар Текпетей ще играе под наем при шампионите

Лудогорец взима футболист от Бундеслигата | StandartNews.com

Българският шампион по футбол Лудогорец е на път да уреди второ ново попълнение за новия сезон. Под наем в тима от Разград ще премине Бернар Текпетей от Шалке 04. Според информацията на „Bild“, трансферът е въпрос само на време, за да стане официално факт. Двата клуба са се разбрали вече за финансовите параметри по сделката. Бъдещето на Текпетей не е свързано нито с Шалке 04, нито с Фортуна Дюселдорф, където игра като преотстъпен през миналия сезон. 22-годишният футболист ще продължи кариерата си в Лудогорец.

Лудогорец се е разбрал с Шалке 04 за трансфера на ганайския футболист, който ще играе под наем през новия сезон в българския шампион. В договора между двата клуба има клауза, която позволява на разградчани да откупят изцяло правата на Текпетей през следващото лято.

Фортуна Дюселдорф ще получи компенсация от 200 хиляди евро, защото договора за наем на Текптей ще бъде прекратен един сезон по-рано.  Договорът между Фортнуна и Шалке 04 за Текпетей бе за два сезона, като клубът от Дюселдорф плати 500 хиляди евро на „кралскосините“. „Bild“ не разкрива подробности относно финансовата част по сделката между Лудогорец и Шалке 04 за трансфера на Бернар Текпетей. Очаква се в следващите дни Лудогорец и Шалке 04 официално да оповестят сделката за ганайския футболист. Тази неделя Лудогорец играе с Локо (Пд) за Суперкупата на България. Мачът ще е в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай