Лудогорец удари унгарския Хонвед (ВИДЕО)

"Орлите" се справиха с 4:2 във втората си контрола, Тони Здравков остана доволен

Лудогорец удари унгарския Хонвед (ВИДЕО) | StandartNews.com

Лудогорец записа първа победа в контролните срещи на зимния подготвителен лагер в Турция. Тимът на Антони Здравков надигра унгарския Хонвед с 4:2 в Белек. "Орлите" излязоха с титулярния състав, като единственият отсъстващ бе бразилецът Вандерсон. За Хонвед бившият защитник на ЦСКА - Тончи Кукоч, бе оставен на резервната скамейка, но влезе през втората част и дори направи асистенция за своя тим.

Шампионът на България до голяма степен решиха нещата през първите 45 минути. Все пак Хонвед откри резултата чрез спорен гол на Патрик Тишлер (8'), който сякаш бе в засада при паса към себе си. Лудогорец обаче стигна до бърз обрат още до 16-ата минута. Първо, Козмин Моци вкара дузпа (11'), дадена за нарушение срещу Сисиньо в наказателното поле на съперника. Само 5 минути след това Натанаел (16')  опита да центрира към Кешеру, но топката влетя директно във вратата на Хонвед. До края на първата част Адриан Попа (33') вкара неофициалния си дебютен гол с екипа на Лудогорец, след като се присъедини към тима през тази зима.

В началото на втората част вратарят Пламен Илиев замени Хорхе Броун и направи неофициалния си дебют за "зелените". През второто полувреме двата тима си вкараха по още един гол. Малко след началото на втората част 17-годишният Доминик Чипф (56') засече с глава хубаво подаване отляво на бившия играч на ЦСКА Тончи Кукоч. 10 минути преди края резервата за Лудогорец - Якуб Швиерчок (80'), оформи крайния резултат след голов пас на Лукас Саша - 4:2.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

В следващата си контрола Лудогорец се изправя срещу Клуж на 22 януари.

Старши треньорът на Лудогорец Тони Здравков похвали тима си. Здравков изрази задоволството си от видяното в предни позиции, като призна, че тимът му притежава необходимото качество, за да бележи често. Наставникът на “орлите” заяви, че не знае кой е спряганият за трансфер в Разград Ервен Онженда, и изрази увереност, че думите на Ренан пред бразилските медии не са негови. “Оползотворихме много от положенията, които създадохме. Много съм доволен от това. Имаме класа в нападение, но просто много често ни липсва концентрация и подценяваме ситуацията в предни позиции. Днес се видя, че можем да бележим. Грешките в защита винаги са колективни. Когато един отбор допусне гол, то е колективна. Не може да виним бранител или вратар”, заяви старши треньорът на седемкратния шампион на България. “Нямам идея кой е Онженда. В състава имаме достатъчно качествени футболисти и няма да е болка, ако не привлечем нов играч. Имаме наши набелязани цели, но нищо не е на всяка цена. Ще купуваме само ако ще повишим качеството на отбора. На този етап развитие със Серкан няма. Ако успеем да го вземем сега, добре. Ако не - на лято. Познавайки Ренан, не вярвам тези думи в бразилския печат да са негови. Други хора са ги изрекли”, каза ще Здравков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай