Лудогорец продължи с издънките (ВИДЕО)

Ботев разклати сериозно стола на Здравков

Лудогорец продължи с издънките (ВИДЕО) | StandartNews.com

Лудогорец и Ботев (Пловдив) завършиха при резултат 1:1 в срещата от 22-ия кръг на Първа лига. Джоди Лукоки реализира за разградчани ш 47-ата минута, а Антонио Вутов изравни в 68-ата. 

Срещата на "Лудогорец арена" започна вихрено. Още в първата минута домакините можеха да поведат в резултата.  Вандерсон проби отляво, но Кайзер се намеси добре и изпревари Лукоки, преди да засече топката. В 7-ата минута Неделев стреля от фаул, но Илиев плонжира и изби. Минута по-късно Кардосо също стреля от над 20 метра, но вратарят на "орлите" отрази без проблем спаси. Малко по-късно Шопов стреля, но над вратата. Най-чистото положение за "зелените" се откри в 37-ата минута, когато Лукоки отлично преодоля двама защитници и центрира към Вандерсон, който прати топката в аут.  Така двата тима се прибраха на почивката при резултат 0:0.

Втората част "шампионите" вдигнаха оборотите и натиснаха здраво гостите от Пловдив. Това даде резултат, като две минути след подновяването на играта Недялков центрира отлично и Лукоки даде аванс на Лудогорец 1:0. 

"Канарчетата" не започнаха добре второто полувреме, но успяха да се възползват от най-чистата ситуация, която се откри пред тях. Тя бе в 68-ата минута след прекрасна комбинация между звездата на тима Тодор Неделев и Антонио Вутов. Неделев центрира меко към бившия играч на Левски, който на свой ред засече от воле и попари домакините. В 80-ата минута Горалски бе на удобна позиция, но стреля в тялото на противниковия вратар. В последните минути домакините увеличиха натиска пред вратата на Ботев, но това доведе само до един куп корнери и почти нищо повече.

В продължението нервите на някои от играчите на "канарчетата" не издържаха. Кристиан Димитров получи своя пети жълт картон през сезона, заради реплика към съдията, и ще пропусне мача с Верея. Това важи и за Антонио Вутов, който пък получи два последователни жълти картона за цветущи реплики към рефера Станислав Тодоров.

Така Лудогорец вече има актив от 53 точки, но отново дава шанс на преките си конкуренти да намалят пасива си. Ботев е четвърти с 39 точки.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай