Лудогорец отново не успя

"Орлите" завършиха 1:1 с Цюрих в Разград

Лудогорец отново не успя | StandartNews.com

Лудогорец не постигна победа в Лига Европа и от шестият опит. "Орлите" завършиха 1:1 с Цюрих в Разград и така с актив от 4 точки останаха последни в класирането в група "А". Равносметката на тима е две загуби и четири равенства.

Първото попадение беше дело на Одей в 22-ата минута, а в 45-ата Шверчок изравни.

Разградчани може да съжаляват, че не взеха трите точки, тъй като създадоха не една или две чисти положения пред вратата на гостите, а веднъж и гредата помогна на швейцарския отбор.

Срещата започна по-добре за родните шампиони, които в 13-ата минута можеха да поведат. Якуб Шверчок влезе навътре и шутира, но стражът на гостите заложи на сигурното и изби. Марселиньо пък не успя да намери целта при добавката.

В 22-ата минута Цюрих излязоха напред в резултата. При първата си по-опасна атака след центриране от фаул Одей успя да намери целта след удар отблизо с глава - 0:1!
В 28-ата минута Шверчок получи хубав извеждащ пас от Марселиньо и излезе очи в очи с вратаря, но се засуети и при опита си да прехвърли стража на гостите не успя. Три минути по-късно късметът изневери на Натанаел. Бразилецът изпълни майсторски пряк свободен удар, но напречната греда се оказа верен помощник на вратаря Ванинс. Попадението за тима на Антони Здравков дойде в точно преди почивката. Шверчок се възползва от грешка на бранител на Цюрих и с прецизен изстрел с вътрешната част на ходилото изравни - 1:1!

През второто полувреме пропуск направи Вандерсон, а в 70-ата минута главният рефер не зачете гол на българския шампион заради засада на Сисиньо. В 79-ата минута и пред Светослав Дяков се отвори добра възможност за отбелязаване на гол. Бившият национал обаче шутира твърде неточно.

Така Лудогорец разочарова и отпада от турнира без нито една победа и с едва 4 точки в актива си в наглед преодолима група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай