Луда вечер за Холандия

Ван Дайк донесе мечтаната точка в последната минута

Луда вечер за Холандия | StandartNews.com

 

Холандия успя да завърши като лидер в Група 1 на Дивизия “А” в Лигата на нациите, с което продължава към финалите през юни 2019 г. “Лалетата” направиха 2:2 като гост на Германия, а точно тази спечелена точка им беше достатъчна. Така те се изравниха със световният шампион Франция с по 7 пункта, но са "едни гърди напред" заради по-добрите резултати в преките сблъсъци. Тази вечер холандците губеха до 85-ата минута с 0:2 и като цяло не бяха направили нищо стойностно. Тогава обаче Куинси Промес намали, а в последната минута капитанът Вирджи ван Дайк донесе хикса, който класира тима напред. Преди това попадения за домакините реализираха Тимо Вернер в 9-ата минута и Льорой Сане десетина минути по-късно. Германците остават последни в групата с едва 2 точки в актива си и изпадат в долната дивизия.

Домакините имаха възможност да открият броени секунди след началото на мача, когато Тило Кеерер стреля встрани от целта. Освободената игра на Тони Кроос и компания бе възнаградена в 9-ата минута, когато Тимо Вернер  откри за 1:0.  В 19-ата "маншафта" удвои аванса си. Кроос намери Сане, който се завъртя и стреля, топката рикошира в играч в оранжево и стана неспасяема за Яспер Силесен - 2:0. Очакванията Холандия да натисне, не станаха реалност през първата част. Така двата тима се прибраха на почивката при преднина с два гола за домакините. 

Второто полувреме започна със здрава битка, но без чисти положения и пред двете врати. В 62-ата Гнабри беше на крачка от трето попадение, но изстрелът му мина край гредата. Малко по-късно на зеленият килим за Бундестима се появиха звездата на Борусия Дортмунд, Марко Ройс и Томас Мюлер, който изигра двубой №100 с националната фланелка. "Лалетата" продължиха с колебливата си игра и до положение стигнаха в едва 78-ата минута. Мемфис Депай проби немската защита и стреля, но Нойер показа класа. В заключителните минути на срещата всичко се промени. В 85-ата минута "оранжевите" намалиха с гол на Промес 1:2. Това накара гостите да се хвърлят в атака. Резултата дойде в последната минута с попадение на Ван Дайк, който засече с крак за крайното 2:2. Така Германия вече няма победа в пети пореден официален двубой, с което поставя нов антирекорд в историята си. Холандия пък ще спори за трофея в Лигата на нациите с тимовете на Англия, Швейцария и домакина на финалите Португалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай