Лошо. Лудогорец тръгна със загуба в Лига Европа

Шампионите бяха надиграни от Славия Прага

Лошо. Лудогорец тръгна със загуба в Лига Европа | StandartNews.com

Шампионът Лудогорец започна със загуба участието си в новия формат на турнира Лига Европа. Разградчани паднаха с 0:2 от Славия Прага

Неприятното за Лудогорец се случи малко преди почивката, когато Славия (Прага) хитро съумя да поведе в резултата в 37-та минута.

Отбраната на "орлите" сътвори колективна грешка, след като Алмейда, Нареси и Вердон не се разбраха кой да отиграе подаване към Хори. Таранът не чакаше втора покана и с дългите си крака чукна за непокрития Юрашек. Младокът навлезе в наказателното поле и се прицели максимално добре, за да остави без шанс Серджио Падт.

Гостите можеха да удвоят преднината си още до почивката. Футболистите на Лудогорец се изнесоха по-масирано напред, за да търсят изравняването. Това ги направи уязвими в дефанзивен план, където при една контра Провод стигна до много опасна зона. Хибридното му изпълнение между удар и пас, така и не намери целта.

Второто полувреме започна по плашещ начин за "орлите", които допуснаха втори гол.  В 47-та минута капитанът на гостите Ян Боржил обаче за радост бе далеч зад последния в отбраната на Лудогорец и попадението му не беше зачетено заради засада.

Оливие Вердон действа решително в 57-ата минута. Тогава националът на Бенин бе последен в отбрана и съумя да изчисти остро подаване на Ел Хаджи Диуф, целящо да намери връхлитащия в наказателното поле на "орлите" Провод.

Лудогорец не правеше нищо, с което да промени съдбата си срещу най-популярния чешки тим.

В 65-та минута Диниш Алмейда изпусна влезлия като резерва Моймир Хитил. Младият стрелец не чакаше втора покана и отблизо покачи до 0:2.

Малко след това чехите пропуснаха да вкарат и трети гол.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай