Лоши новини за Иван Димов

21-годишният Димов беше заявил 130 килограма за първото движение

Лоши новини за Иван Димов | StandartNews.com

Лоши новини от Париж!

Българският състезател по вдигане на тежести Иван Димов отпадна, след като не успя да запише резултат в изхвърлянето в категория до 61 килограма на Игрите в Париж, съобщи кореспондентът на БТА в Париж.

21-годишният Димов беше заявил 130 килограма за първото движение, но в последствие стартовата му тежест беше увеличена на 134 килограма. Той не можа да се справи с нея в първите си два опита, а при третия вдигна на 135 килограма, но отново не успя.

Така европейският шампион от Тирана 2022 напусна надпредварата преди изтласкването. Световният вицешампион Серджо Масида (Италия) също записа нула  в движението след три грешки на 134 килограма.

Защитаващият титлата си от Токио 2020 и трикратен световен първенец Фабин Ли (Китай) води в средата на състезанието, след като направи олимпийски рекорд в изхвърлянето със 143 килограма. 

Втори от тримата български щангисти във френската столица започва Божидар Андреев. Той ще излезе на подиума утре от 20:30 часа в категория до 73 килограма, а последният от националите Карлос Насар ще вдига на 9 август от 16:00 часа при 89-килограмовите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай