Локомотив Пд на финал за Купата на България

Пловдивчани отстраниха Левски след нулево равенство

Локомотив Пд на финал за Купата на България | StandartNews.com

Локомотив Пд ще защитава трофея си в турнира за Купата на България от миналата година. "Смърфовете" отстраниха Левски след 0:0 на реванша в София.В първата среща пловдивчани спечелиха с 2:0 на "Лаута"

Мачът беше и последен в кариерата на капитана на сините Живко Миланов

Пред около 4000 зрители на мокрия терен домакините бяха по-активни. Не добро представяне на Каргас можеше да създаде неприятности на столичани в 15-ата минута- Първата възможност беше пред Спиеринг, който обаче беше изпреварен от Луков след подаване на Иванов. Това се случи в 21-ата минута. Именно младият Иванов пък пропиля първото чисто положение в 23-ата минута.

Постепенно дъждът стана все по-силен, което увеличи сблъсъците на терена. Кали Тиам получи жълт картон за остро влизане, а футбол все по-малко се играеше и фаловете зачестиха. "Бяло-черните" бяха видимо по-свежи и в 43-ата минута Георги Георгиев спаси домакините. Вратарят показа отличен рефлекс, избивайки удар на Бирсент Карагерен от няколко метра.

В 64-ата минута страхотно спасяване на Луков запази резултата. Вратарят с отлична проява изби удар с глава на Паулиньо. Негова е главната заслуга за нуловото равенство в този мач.

След това Луков спаси и удар на Робърта. И още веднъж - в 87-та минута вратарят на гостите пак отрази удар на нидерландеца.

Имаше драма в самия край, когато бе отменен гол на Каргас.  Реферът Никола Попов обаче веднага даде сигнал, че голът не е признат заради нарушение на гръцкия бранител срещу Диниш Алмейда.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай