Локо (Пд) сдаде второто място

Смърфовете с първа загуба у дома през сезона

Локо (Пд) сдаде второто място | StandartNews.com

Футболистите на Славия победиха Локомотив в Пловдив с 1:0 в първия плейофен кръг от топ 6 на българското футболно първенство и нанесе първа домакинска загуба на съперника през сезона. Успехът беше шести пореден за столичани като гост и с 48 т "белите" се доближиха само на 3 точки от втория ЦСКА-София. Локомотив Пловдив пък вече е четвърти с 50 точки, колкото има и третият Левски.
В края на първото полувреме в Пловдив заваля проливен дъжд, придружен с гръмотевици, но двубоят продължи. В 43-ата минута Луков отрази коварен удар на Христо Попадийн, а секунди преди почивката Лукас Салинос стреля, но Стериакис парира.
След консултацията между съдията и капитаните на двата отбора бе решено играта да продължи и след почивката, въпреки бурята.
Анте Аралица пропиля две добри възможности през второто полувреме, а  в 76-ата Славия поведе. Диниш Алмейда сбърка при изнасянето на топката, от което се възползва Георги Йомов. Футболистът на Славия овладя, подаде към Радослав Кирилов, който с прецизен удар се разписа за 0:1. Днес от 16,30 ч Лудогорец приема Берое и при успех ще спечели предсрочно шампионската титла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай