Ливърпул си осигури първи място в Лигата и за догодина

Мърсисайдци вече са недостижими за петия в Англия

Ливърпул си осигури първи място в Лигата и за догодина | StandartNews.com

Ливърпул стана първият отбор в Европа, който си гарантира място в Шампионската лига за следващия сезон. Това стана възможно след домакинската загуба на Челси от Манчестър Юнайтед с 0:2 снощи. След като има 36 точки повече от петия Тотнъм, европейският клубен първенец вече не може да изпадне от Топ 4 в Премиършип, дори и да загуби всичките си оставащи мачове до края на сезона.

Тотнъм играе с четвъртия в таблицата Челси на "Стамфорд Бридж" в събота. Дори "сините" да проведат безгрешно остатъка от кампанията, те ще имат максимум 74 точки, а Ливърпул е със 76. Забележително е, че отборът на Юрген Клоп си осигурява попадане в следващото издание на турнира още преди плейофите на настоящото.

Тази вечер "червените" гостуват в Мадрид на Атлетико в първи мач от осминафиналите на Лигата.

Относно шампионската титла в Премиършип, Ливърпул на теория може да я завоюва на 7 март срещу Борнемут. За това "червените" трябва да спечелят всичките си мачове и да чакат грешки на Манчестър Сити и Лестър. Досега най-рано си е осигурявал титлата тимът на Манчестър Юнайтед - на 14 април през сезон 2000/01.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай