Ливърпул подписа с Nike за много милиони

Контрактът е за 5 години

Ливърпул подписа с Nike за много милиони | StandartNews.com

Световният и европейски клубен първенец Ливърпул обяви, че Nike ще стане официалният спонсор на клуба в началото на сезон 2020-21, като ще замени New Balance от тази година.

Припомняме, че мърсисайдският тим бе съден от New Balance през октомври, след като американският спонсор на екипите обвини клуба в това, че не е удовлетворил условията на 40-милионното споразумение, което изтича през май. Под условията на сделката, New Balance трябваше да поднови партньорството си, ако бяха удовлетворени условията на всяко друго предложение на спонсор за екипите – като според информациите, от Nike са предложили 30 млн. паунда годишно в рамките на пет сезона, което прави общо 150 млн. паунда за "мърсисайдци".

Въпреки това, от Ливърпул успяха да спечелят делото срещу New Balance и това, че от компанията не са могли да удовлетворят офертата на Nike във връзка с маркетинга и дистрибуцията на продуктите, след решение на Върховния съд. Говорейки относно новот сътрудничество, маркетинговият директор на Ливърпул Били Хоган заяви следното:

„Нашият емблематичен екип е ключова част от нашата история и идентичност. Приветстваме Nike в семейството на Ливърпул като нашия нов официален спонсор и очакваме да бъдат невероятен партньор за клуба, както на домашната, така и на глобалната сцена. Ние продължаваме да увеличаме нашата фенбаза. Като марка, Nike отговаря на нашите амбиции за растеж и ние очакваме с нетърпение да започнем работа с тях, за да осигурим на феновете нови и вълнуващи продукти“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай