Левски започна в Европа с победа (обновена)

"Сините" биха 2:0 Ружомберок

Левски започна в Европа с победа (обновена) | StandartNews.com

Левски започна с победа участието си в квалификациите за Лига Европа. "Сините" биха с 2:0 Ружомберок в Словакия. Головете вкараха Давиде Мариани (36) и Паулиньо (51). Реваншът е след седмица в София. Успехът е първи за Левски като гост на старт на евротурнирите от 2010-а година.

Първият гол падна в 36-ата минута, когато Давиде Мариани засече топката с глава и прехвърли ефектно стража на Ружомберок, пращайки в екстаз близо 500-е фенове на "сините" на трибуните. В 51-ата пък шеметна контраатака беше завършена от Паулиньо, който на практика оформи крайния резултат в Северна Словакия. Интересен факт е, че "сините" не успяха да запишат нито една победа в контролните си срещи в Австрия, предвещаващи този мач, но още в първия си официален мач за Петър Хубчев отборът му взе комфортен евротурнирен успех.

„Мисля, че бяхме по-добрият отбор. Мачът беше много тежък. Влязохме несигурни, смутени, но бяхме отбор. Това беше най-важното”, заяви след мача Петър Хубчев. - Съгласен съм, че разделихме полувремената. Вкарахме в точния момент втория гол, но за мен е важно, че всеки помага на другия. Разбира се, че имаме да подобряваме на този етап, но това е. Не само феновете, а и аз съм притеснен за селекцията. Постигнахме добър резултат, казвах им, че не трябва да се отпускаме и да получим „евтин” гол, но в никакъв случай мачът не е решен”. „Не знам какво очакваха словаците от нашата схема. Реагирахме на база това, което имаме, и което виждаме в опонента. Ако наистина е така, се радвам, че сме успели да ги изненадаме. Не ми харесва да ме питат за феновете. Отборите като ЦСКА и Левски са живи заради феновете. Който и да е пред вас, в съблекалнята – те ще са зад отбора. Имах предвид, че е неприятно, че няма да имаме публика на „Герена”, завърши треньорът на "сините".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай