"Левски" удари новото ЦСКА с 3:0

Победата е трета поредна за "сините" в първенството

"Левски" удари новото ЦСКА с 3:0 | StandartNews.com

"Левски" победи с убедителното 3:0 ЦСКА 1948 в първото дерби от шестия кръг на efbet Лига. На "Виваком Арена - Георги Аспарухов" точни за "сините" бяха Насиру Мохамед (6) и на два пъти Боби Цонев (56,63). На новото ЦСКА не помогна и голаджията Мартин Камбуров, който преди мача се бе заканил да вкара на "Левски". За последно "Левски" бе постигал 3 поредни победи в първенството преди година. С победата "сините" вече са четвърти с 10 т. Утре е второто дерби на шестия кръг - ЦСКА-София - Лудогорец.

"Радвам се, че победихме, защото това ще даде спокойствие на футболистите. Трябва да играем навсякъде офанзивно, не само на "Герена". ЦСКА 1948 имаха положения, но те имат много опитни футболисти, така че закономернно стигнаха до тях. Радвам се, че успяхме да стигнем до успеха. Продължаваме напред. Трябва време момчетата да се обиграят", каза след мача Георги Тодоров, треньор на "Левски"- Всеки се бори за мястото си. Смятам, че трябва да има конкуренция. Само преди месеци нямаше такава. Зависи от Божинов кога ще влезе в игра. Станислав Иванов имаше нужда от малко почивка, както и Илия Юруков. Те играха два мача с младежкия национален отбор. Това ще им се отрази добре и психически. Не сме в позиция да подценяваме, който и да е отбор. Надявам се да няма лъкатушения със силни и слаби игри. Няма място за подценяване, особено отбор като Ботев Пловдив". 

Според Краси Балъков, треньор на ЦСКА 1948 неговият тим е не е имал ден срещу "Левски" и е допуснал грешки, които за вбъдеще не трябва да прави.

„Първо искам да поздравя отбора на Левски. Заслужена победа. Искам и да се извиня на нашите фенове, защото очакваха друг развой. Нищо не ни се получи. Левски показа дух и агресия, на който не можахме да отговорим, трябва да си вземем поуките, за да не се повтаря“.

„Знаехме как играят Левски, треньорския щаб беше подготвил отбора по един много добър начин. Нямахме ден, нищо не се получи, от това което тренирахме през седмицата“.

„Трябва да се възстановим по най-бързия начин, да изчистим главите си и да се съсредоточим към следващия мач“.

„Загубите няма как да не ни притесняват. Никой не иска да пада. Трябва да си направим анализи и да коригираме нещата. Да сме по-концентрирани при завършването на положенията. Да сме по-смели и по-агресивни и да имаме по-голям притежание на топката“, заяви Балъков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай