Левски се провали в Лига Европа (ВИДЕО)

"Сините" изравниха домакински антирекорд след 0:4 от АЕК (Ларнака)

Левски се провали в Лига Европа (ВИДЕО) | StandartNews.com

Отборът на Левски приключи срамно участието си в Лига Европа и то рано-рано. Футболистите на Петър Хубчев не успяха да надскочат моментните си възможностите и допуснаха ново тежко поражение от АЕК Ларнака в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

След загубата с 0:3 в Кипър, днес на своя „Георги Аспарухов” Левски допусна още по сериозно поражение – 0:4. Футболистите на „сините” дълго ще помнят името на капитана на АЕК Иван Тричковски, който заби и четирите попадения във вратата на българския тим.

Мачът започна по възможно най-лошия начин за "сините". Още в 10-ата секунда Тиам се контузи тежко след едно подаване от него в центъра на терена, а минути след това напусна терена на носилка. След двубоя Петър Хубчев обяви, че контузията на най-добрия му футболист е тежка. В третата минута Роберта бе на чиста позиция срещу вратаря на АЕК, но от 6 метра би в него. Райнов пък спъна по учебник Джану в пеналта на Левски и съдията резонно даде дузпа за гостите. След гола на Тричковски "сините" доиграха мача безобразно слабо и само късмета ги спаси от още по-тежка загуба.

Поражението е изравнен антирекорд за домакинска загуба в евротурнирите за Левски. Поражението от АЕК се изравнява с това от Лацио. Преди почти 10 години Левски падна от италианците в мач от груповата фаза на Лига Европа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай