"Левски" се нуждае спешно от 2,2 млн. лв

Общите задължения на клуба са 24 млн. лв, разкри изпълнителният директор Павел Колев

"Левски" се нуждае спешно от 2,2 млн. лв | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори след края на 4-часовата среща на Надзорния съвет, Управителния съвет и феновете на "сините", която се проведе на "Герена" днес.  Той разкри, че задълженията на клуба вече възлизат в размер на близо 24 милиона лева.

"По търговския закон има ясни правила за процедурата по обявяване на несъстоятелност. Не сме все още на този етап, тъй като плащаме редовно на нашите търговски партньори. Задълженията на Левски не мога да ги спомена, но вероятно общо задълженията са на стойност 24 милиона лева“.

„Коментирали сме и варианта за банков заем. Това нещо отнема време, а ние време нямаме. Има го като хипотеза, но няма реални измерения в момента", коментира Колев.

"Не знам дали трябва да се ангажирам с конкретен срок, всичко зависи от приходната част. Ако нещата продължат както в момента, не подпишем нови рекламни договори, феновете не се мобилизират както от февруари до май, предполагам, че следващите две три седмици ще ми се наложи да обявя несъстоятелност. Над 1000 абонаментни карти са продадени. Сравнение с миналата година по това време е добре. Хората купуват абонаменти карти с ясното съзнание, че няма да могат да ги използват в началото на сезона. Една карта струва два пъти повече отколкото предните, които направихме за полусезона. Обсъдихме дали да не ги направим на разсрочено плащане или да ги правим за полусезон. Сега приключваме бизнес плана за проекта с членските карти, до десетина дни ще сме готови да го презентираме. При всички положения ще пуснем членски карти".

“Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажби в във физическия и онлайн-магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно. Търсим 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата. Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да станат Август”, каза още Колев.

"Отборът се готви нормално, тренира. Мачът в Берое ще се играе. Има много футболисти, които проявяват интерес към Левски. Повечето са българи, но се намират и чужденци".

„Пагубно би било, ако отборът отиде в несъстоятелност. Няма да е фатално, ако пропуснем ч година в Европа. От гледна точка на престиж и възможности за реклама е важно, но не е фатално“.

„Левски в момента все още съществува и не е приклюючил историята си, благодарение на феновете. За съжаление нямаме други инструменти, освен да ги призовем да продължават да помагат о този начин, както до сега, Всяка стотинка е важна и ние нямаме на кого друг да разчитаме, освен на тях. Привържениците на Левски могат да направят така, че този клуб да продължи да съществува, но могат да направят и така този клуб да приключи съществуването си“, завърши изпълнителният директор на Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай