Левски се измъчи за 2:1 над Арда

"Сините" се върнаха на 5 точки от Лудогорец

Левски се измъчи за 2:1 над Арда | StandartNews.com

Левски се измъчи, но победи като домакин Арда с 2:1 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига.

26-кратните шампиони стигнаха до успеха след попадение на Тиам в 70-ата и Станислав Иванов в 80-ата мин.  Гостите стигнаха до почетен гол в последната минута чрез Пламен Крумов.

Първата опасност в мача дойде в четвъртата минута. Тогава „сините“ получиха право да изпълнят пряк свободен удар на удобна позиция, но изпълнението на Нашименто мина над вратата. Последваха минути на териториално надмощие, но без сериозни опасности пред Караджов, а в средата на полувремето вратарят на гостите изби опасен удар от дистанция на Тиам. Малко по-късно Робърта нахлу на скорост в наказателното поле, но бе спрян от капитана Крумов. До края на първата част темпото спадна и не се стигна до никаква опасност пред една от двете врати.

В началото на втората част ситуацията на терена не се промени особено и Хубчев се принуди да пусне Станислав Иванов в търсене на подобряване на играта на тима. Първият удар на „Арда“ във вратата пък дойде в 53-ата минута, когато Коконов стреля опасно, но Миятович внимаваше и изби в ъглов удар. След това пък Василев пробва задна ножица, но без проблеми за вратаря. В средата на полувремето Миланов пропусна да застраши Караджов от фаул удобна позиция и стреля в стената, а след това далечен удар от близо 40 метра на Рейш бе избит над вратата от стража.

Така се стигна до 70-ата минута, когато "сините" откриха резултата. Тиам комбинира с Робърта и халфът стреля мощно от над 25 метра. Ударът му по земя бе достатъчно силен, за да не остави шансове на Караджов - 1:0.

Десет минути по-късно „Левски“ вече водеше с 2:0. Центриране на резервата Алар бе избито от Крумов, но това всъщност се превърна в отличен пас към Иванов, който без да се бави от удобна позиция прониза за втори път Караджов.

В последната минута на двубоя Пламен Крумов вкара почетен гол за Арда от фаул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай