"Левски" с първа победа за 2020

"Сините" надвиха като гост с 3:1

"Левски" с първа победа за 2020 | StandartNews.com

„Левски“ победи „Арда“ с 3:1 при визитата си в Пловдив. Успехът е първи за "сините" за 2020 г.  Футбостите на "Левски" владееха инициативата през целия мач, а през първата част бе отменен гол на Станислав Костов.

В 18-ата минута Паулиньо подаде отляво към нападателя, който прати топката в мрежата на Николай Банков, но попадението не бе зачетено заради игра с ръка.

В 34-ата минута Банков се намеси добре след изстрел на Паулиньо. Три минути по-късно бразилецът все пак успя да се разпише. След добро двойно подаване между него и Станислав Костов седмицата на "сините" стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира и влетя в мрежата на Банков.

Само три минути, след като „Левски“ Радослав Василев изравни.

В 51-ата минута Николай Банков не се затрудни да спаси изстрел на Станислав Костов. В 60-ата минута Филипе Нашименто падна в наказателното поле след съприкосновение с Матеус Леони, но Петър Костадинов бе категоричен, че няма нарушение срещу португалеца.

В 65-ата минута влезлият като резерва пет минути по-рано - Стайн Спиерингс, изведе „Левски“ напред в резултата. Станислав Иванов центрира отдясно в наказателното поле, където холандецът се справи с Милен Стоев и вкара топката във вратата на Банков за втори път в двубоя.

До края двата тима се хвърлиха в здрава битка. В първата минута на добавеното време Мартин Райнов опита изстрел от дистанция, който обаче бе доста неточен. В последните секунди на срещата Николай Банков излезе напред, за да спаси изстрел на Станислав Иванов, но топката попадна в Мартин Петков, който оформи крайното 3:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай