"Левски" подписа с Живко Атанасов

Централният защитник се завръща от Италия

"Левски" подписа с Живко Атанасов | StandartNews.com

ПФК „Левски“ подписа договор за две години със защитника Живко Атанасов. Юношата на клуба парафира днес своя контракт, след като премина и през традиционните медицински тестове.

Живко Атанасов е роден на 3 февруари 1991 година. Подписва първия си професионален договор с родния „Левски“ през 2009 година. Последователно е преотстъпван в „Чавдар“ (Бяла Слатина) и „Септември“ (Симитли). От лятото на 2012 година облича екипа на „Черно море“, където играе три сезона. През 2015 година преминава в „Славия“, а след това се състезава за италианските „Юве Стабия“ и „Витербезе“.

За последно централният бранител игра за друг италиански тим - „Катандзаро“.

Новото попълнение на "Левски" Живко Атанасов сподели, че да играе за "Левски" е сбъдната мечта за него и че няма търпение да започне тренировки с новите си съотборници.

"Чувствам се отлично. Това е една моя сбъдната мечта. Много съм щастлив, амбициран и нямам търпение да започна да тренирам с отбора, за да започна да показвам това, което мога. Нямах никакво колебание да дойда в "Левски". Позитивно настроен съм за цялата ситуация и мисля, че всичко ще се оправи и клубът ще влезе в релси, както винаги е било тук. Нямаше колебание, а леко забавяне, относно разтрогването на договора ми с бившия ми клуб“, заяви Атанасов пред клубната телевизия на "сините"

„Следях първенството. Гледах определени мачове, но не абсолютно всички, защото в Италия по това време се интересувах от други отбори и първенства. Винаги съм следял и интересувал какво става в родния ми клуб. За мен е удоволствие да бъдат тук и да бъда част от това велико нещо“, добави още той.

„Със сигурност налагането на млади футболисти ще доведе до резултати. Надявам се те да са високи, но разбира се, че ще трябва време. Трябва да се работи много. Искам да видя "Левски", който побеждава във всеки един мач. Такъв съм свикнал да го гледам. Израснах с това и обичам да го виждам. Трябва да израстваме и да сме на върха, където ни е мястото.

ПФК „Левски“ приветства с добре дошъл отново на „Герена“ Живко Атанасов и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай