Левски победи в София Ботев (Вр) с 3:1

"Сините" отново поведоха в efbet Лига

Левски победи в София Ботев (Вр) с 3:1 | StandartNews.com

Левски победи "Ботев" (Враца) с 3:1 на "Герена" след попадения на Холмар Ейолфсон в 11-ата минута, Найджъл Робърта в 27-ата и Паулиньо вкара в 87-ата. Даниел Генов пък реализира почетно попадение в 61-ата минута. Така "сините" отново поведоха с efbet Лига.

Двубоят започна с чисто положение пред Каргас, който беше близо до попадение, след като топката се отби в гърдите му. Пет минути след това неговият партньор в центъра на защитата Ейолфсон даде аванс на "сините". Попадението дойде след удар с глава на исландеца, който засече центриране от корнер на Нашименто. Голът е негов четвърти за клуба.

В 27-ата минута Левски удвои. Този път точен беше Робърта, който беше изведен от Паулиньо и технично прехвърли Костов с левия крак. Това бе шести гол за тарана в дебютния му сезон в България.

"Сините" контролираха срещата, а в 43-ата минута Миятович спаси вратата си след изстрел отдалеч на Михайлов. Секунди по-късно стражът не успя да избие топката при центриране от корнер, но гостите не се възползваха от грешката и защитата пред него изби.

Левски пропусна да вкара трети гол в 47-ата минута. Робърта излезе сам срещу Костов под ъгъл, но този път вратарят изби удара му, а при добавката Паулиньо стреля, но Керчев изби от голлинията. Именно защитникът на гостите беше близо до гол за "зелените", след като Миятович отново не прецени центриране от фаул и остави вратата си празна, но защитникът стреля над гредата с глава.

Мачът през втората част стана изключително открит и двата отбора редуваха атаките към двете врати. В 61-ата минута Даниел Генов реализира почетен гол с диагонален изстрел от 18 метра. Тиам удари горната греда в 75-ата минута, когато беше изпуснат от Будинов и стреля с левия крак. В 87-ата минута Паулинйьо донесе успеха на "сините" с 3:1 след перфектна атака на Станислав Иванов и извеждащо подаване по крилото. Идната седмица Левски гостува на шампиона Лудогорец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай