Левски отстрани Лудогорец след драма с дузпи!

"Сините" спечелиха с 6:5, след двучасово нулево равенство

Левски отстрани Лудогорец след драма с дузпи! | StandartNews.com

След 120 минути игра, нулево равенство, драматични моменти и изпълнения на дузпи, Левски спечели с 6:5 /0:0/ срещу Лудогорец и се класира на полуфинала в турнира за Купата на България. Драмата завърши с хепиенд и за възторжените фенове на трибуните.

Първата опасност беше пред синята врата, но Марселиньо пропусна да се разпише с глава в петата минута.
В 7-ата минута Кешерю не успя да нанесе добър удар след центриране на Недялков. Първият удар за домакините дойде в 8-ата минута, когато Рейш стреля от 17 метра, но право в ръцете на Стоянов.

В 18-ата минута Костов отправи опасен удар след бърза контраатака, а в 20-ата минута отново пробва своя късмет, но без успех. Кешерю в 23-ата минута пък пропусна с глава да вкара след центриране от фаул. Румънецът обаче не уцели вратата..

През тази част гостите владееха повече топката, но "сините" бяха добре подредени в защита и разчитаха на контри. В крайна сметка полувремето приключи без голове.

В началото но второто полувреме "сините" започнаха по-често да поглеждат към вратата на Владо Стоянов. Стигна се и до някои разбърквания, но без резултат.

След това Лудогорец отново изнесе играта по-често в половината на "сините". Така или иначе обаче сериозни голови опасностти пред двете врати почти липсваха до този момент.

В 89-та минута Стоянов отрази коварен удар на Найджъл Робърта. В добавеното време - дузпа за Лудогорец! Нарушение на Ейлофсон срещу Марселиньо. Но Миятович спаси!

В първото продължение нищо на терена не се промени и двете нули продължаваха да стоят на таблото.

В 109-та минута - чудесно изпълнение на фаул на Живко Миланов и също такава намеса на Владо Стоянов.

Последваха все по-тежки сблъсъци между футболистите на двата тима.Умората личеше във всеки един от играчите. Все повече сблъсъкът започваше да отива към изпълнения на дузпи. При единоборство обаче между Спиърингс и Терзиев в наказателното поле, "сините" поискаха дузпа. Такава не бе отсъдена.

0:0 и след двете продължения - следват дузпи.

И петте редовни изпълнения на двата отбора бяха безупречни - 5:5! Следваше правилото на внезапната смърт. Там Лудогорец сбърка и Левски се класира напред!

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай