"Левски" и Ботев (Вр) се занулиха

Паулиньо изпусна да донесе победата за "сините" в добавеното време

"Левски" и Ботев (Вр) се занулиха | StandartNews.com

"Левски" и Ботев (Вр) не успяха да се победят и завършиха 0:0 на "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Още в първата минута на мача Даниел Генов излезе на добра позиция, но ударът му мина встрани от вратата на „сините“. В 6-ата минута един от основните футболисти на „Левски“ Борислав Цонев напусна терена принудително. Той бе ударен от футболист на гостите в десния крак и се наложи да бъде изнесен на носилка. Малко по-късно футболист на „Левски“ опита да центрира, но топката срещна ръката на Аласан Н'Дайе в наказателното поле. Главният съдия Иво Андреев обаче прецени, че няма достатъчно предпоставки да даде дузпа.

В следващите минути двата отбора опитаха да създадат нещо по-опасно, но така и не успяха да отправят точен удар към една от двете врати. В 18-ата минута „Левски“ бе много близо до първи гол. Ивайло Димитров центрира много добре в наказателното поле, където Стивън Петков стреля от непосредствена близост, но точно в тялото на вратаря Красимир Костов, който успя да спаси тима си от попадение. В 24-ата минута Матео Стаматов нахлу в наказателното поле и върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където бе Найджъл Робърта, но ударът на нападателя рикошира в крак на бранител и излезе в ъглов удар.

В 26-ата минута Андриан Краев стреля с глава след центиране на Паулиньо, но Красимир Костов се намеси отлично и улови топката.

Малко по-късно Илия Миланов от „Ботев“ стреля силно извън наказателното поле, Николай Михайлов успя да избие и в крайна сметка защитата на Левски изчисти топката.

В началото на второто полувреме Симеон Славчев опита да отбележи с удар по диагонала, но изстрелът му мина високо над напречната греда.

В следващите минути двата тима значително намалиха темпото и рядко създаваха нещо по-интересно пред една от двете врати, като футболистите предимно накъсваха играта.

В 73-ата минута „Левски“ създаде много опасно положение. Андриан Краев центрира в наказателното поле, но топката бе изчистена. Тя обаче попадна на крака на Найджъл Робърта, който стреля силно, но Красимир Костов успя да избие. Шест минути след това резервата за гостите Петър Атанасов пропусна да се разпише, а осем минути преди изтичане на редовното време Васил Добрев се намеси решително след разбъркване в наказателното поле на Ботев (Враца). Бившият национал Валери Божинов направи повторен дебют за "Левски", влизайки в игра като резерва в 85-ата минута. В допълнителното време Атанасов от гостите и Паулиньо от фаул за домакините пропуснаха изгодни положения да осигурят трите точки за отборите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай