Летният сезон на Банско стартира с много емоции

Атракциите на "Бъндеришка поляна" са магнит за туристите

Летният сезон на Банско стартира с много емоции | StandartNews.com

Летният сезон на Банско стартира с много емоции

Най-актуалният български планински курорт Банско откри подобаващо летния сезон. Най-дългата водна пързалка в Европа зарадва феновете си на Бъндеришка поляна. 400-метровото чудо от години е магнит за туристите посетили Банско. В близост до нея е и съоръжението за тюбинг, на което малки и големи имат възможност да се пързалят по изкуствената писта върху надуваеми гуми. Трасетата са две, като еднота завършва върху надуваем дюшек. Игрището за футбол пък предлага най-добре поддържаната трева, нови врати и възможност за активен спорт на височина 1600 м. "Човешките" джаги също се радват на голям интерес от туристите.

Разходка с маунтин байк в района е сред опциите за спорт в планината в свободното време.

Изхранването на гостите на курорта е поверено на два от водещите ресторанта в зоната - "Бъчвите" и "ВИП Рум", както и "Етно" на начална станция на кабинката в Банско.

Екипите обслужващи заведенията и спортните съоръжения работят в курорта от години, и това е гаранция за сигурност и комфорт за туристите. Най-екологичният транспорт, а именно лифтовия и това лято е в услуга на феновете на планината. Кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна ще работи до 20 септември и ще помага на хиляди да се качват в планината без автомобили и така да щадят природата. Според маркетинг директора на "Юлен" Иван Обрейков от дружеството имат готовност при желание и предварителна заявка на групи от над 30 човека да пуснат и други от лифтовете.

На стадиона за биатлон всещи желаещ може да си пробва уменията с лък, арбалет или малокалибрено оръжие.

За най-малките на разположение за надуваемите замъци, които винаги са създавали много емоции за малчуганите. Дървените катерушки също спомагат за пълноценната почивка на децата на Бъндеришка поляна. На игрището за миниголф пък всеки може да се тества дали има потенциала на Тайгър Уудс.

В очакване на най-голямото спортно събитие за 2020, а именно Световната купа по ски при жените (25-26 януари) от дружеството концесионер "Юлен" вече са рекултивирали пистите в цялата зона. Също така те са почистени и от камъни и дървета, и по тучните ливани може да видите, и изкарани на паша  животни.

Електрическите бъгита са новия хит за лятото. След Банско стана първи курорт, който забрани пластмасата сега на ход е пускането и на електрическите бъгита, които са много популярни сред туристите от цял свят.

"Нашата голяма цел е опазването на природата, аргументира се Обрейков.

Сред новите неща за туристите са откритите наскоро кортове за тенис на корт в 4-звездния хотел "Стражите" и басейна с размери 25/12 метра.

По традиция в старта на летния сезон се включи и 5-звездната перла на града, а и не само "Кемпински хотел Гранд арена Банско". И тази година хотелът организира "Pirin Dream Party" за над 200 свои бизнес клиенти. Група "Камино" направи партито много лятно и горещо, а танцовите страсти продължиха да бушуват и в "Пиано бара". Сред гостите за откриването и тази година от далечно Мексико бе дошъл лично Карлос Прунеда, президент на мексиканската ски федерация и голям фен на Банско. Новият член на УС на Левски Минко Герджиков също уважи откриването.

Екипът на главния мениджър на хотела Наталия Каширская ще продължава да изненадва гумре любителите и с нови тематични вечери през лятото. На 20 юли хотелът организира Малтийска вечер, където главният готвач Тревор Портели ще разкрие тайната на родната си кухня. Четиристепенното меню на шеф Тревор Портели е съчетание от автентични вкусове и аромати и включва богат микс от най-типичните за Малта традиционни специалитети - известните малтийски наденици, овче сирене от Гозо, рибни деликатеси, класическото Браджоли с телешко месо, пълнени калмари, тиквички и печен заек на фурна с дърва. За сладкия завършек на вечерята той ще приготви три различни класически десерта – топли рулца с ванилов сладолед, бадемова нуга и известната малтийска синица, която наподобява ароматна сладка баница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай