Легендарен стадион в Европа отива в историята

Какво е решението на Интер и Милан

Легендарен стадион в Европа отива в историята | StandartNews.com

Италианските грандове Интер и Милан са обединени около идеята да построят нов общ стадион, а не да реновират сегашната си арена - "Сан Сиро", познат още и като "Джузепе Меаца". Новината дойде лично от Джузепе Сала, кмет на Милано, който заедно с представители на клубовете търси най-разумното решение в продължаващата вече доста време сага.

Построеният преди почти близо век стадион е най-големият в Италия със своите 80 018 места. Строежът му започва през 1925 година, завършен е през 1926-а, а след това през годините има три реновации.

Първоначално стадионът е собственост изцяло на Милан, но след това преминава във владение на миланската община.

"След задълбочен анализ клубовете са стигнали до извод, че стадионът няма как да бъде реновиран по начин, който би бил изгоден от финансова гледна точка за тях и не виждат смисъл в подобно действие. Сега на дневен ред е идеята да се построи нов стадион, който те отново да споделят", каза градончалникът след среща с представители на "нерадзурите" и "росонерите".

Той добави, че планът отново е такъв, че да се строи в същия район, в който се намира "Сан Сиро" в момента. Пречките за реновирането не са само финансови, а и свързани с историята, тъй като има определени правила, които не позволяват пълноценен ремонт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай