Понеделник,

Легенда на Юнайтед е песимист за края на сезона

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Сезонът във Висшата лига на Англия по футбол няма да бъде завършен заради пандемията от Covid-19, прогнозира Гари Невил, легендарен играч на Манчестър Юнайтед. 

Той също така е на мнение, че мачове без фенове също са рисковани, защото има голям шанс заразата да се предава между футболистите. По думите му, някои от тях имат астма или са предразположени към диабет, което при заболяване от COVID-19 може да доведе до фатален край. 

"Изглежда, че съм в паралелна вселена. Наскоро имах срещи по хотелския бизнес и ни казаха, че хората няма да могат да седят в ресторанти по-близо от два метра и капацитетът ще трябва да бъде намален с 50%. Казвате, че играчите отново ще играят футбол, ще се бият във въздуха помежду си и си мислите: "Секунда, току-що присъствах на среща, където казаха, че не трябва хората да се поставят по-близо от два метра един до друг". Това няма да работи. Преди месец-два си мислех, че сезонът ще се възобнови и можем да играем без зрители, но сега наистина, наистина се съмнявам".

"Работодателят не може да рискува здравето и безопасността на своя служител. Това ще бъде проблем за работодателите. Като собственик на Салфорд Сити имам играчи, предразположени към диабет и астма. Как мога да ги изложа на риск, като ги изпратя на футболното игрище? Отговорът е прост: "Това не се случва". Не съм сигурен как да се справя с него. Клубовете от Висшата лига могат да се справят. Всичко това говори за масови тестове за коронавирус е глупост. Висшата лига няма да може да обясни на хората защо се нуждае от десетки хиляди тестове, отколкото медицинските работници на фронтовите линии", заяви Невил.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички