Сряда,

Лечков: Решението за конгреса е нелегитимно

От: Пламен Вълков -
A
A
A

„Според мен днешното решение е нелегитимно. Има си ред. Запазих дълго време мълчание. Сега мога да говоря спокойно. Не съм казал нито една дума срещу мой колега. Към днешна дата няма да кажа нищо в тази насока. Нямам притеснения. Подал съм си в съда моите опасения“, така

Йордан Лечков коментира новината, че вече не е вицепрезидент на Българския футболен съюз. Припоняме, че по време на днес Изпълкома на централата освободи Лечков от поста, като на неговото зае Емил Костадинов.

"Конгрес има два начина да бъде свикан - на първо място от клубовете. Имал съм среща с клубовете и те казват, че няма да приемат оставката на Борислав Михайлов. Не можах да разбера кой иска конгрес. Трябва да се похарчат 500 000 лева за свикването на Конгрес. Това, което се прави, се извършва по неправилен начин. Този конгрес няма как да бъде свикан от този временен президент и този Изпълком. Без да търся конспирация, предният път обезглавихме Балъков, днес Лечков, а после - Костадинов. Трябваше да се концентираме върху баражите и след това да мислим за Конгрес. Смятам, че колегите правят грешка след грешка. Искам конгресът да бъде редовен. Само съдът ще реши кой крив и кой прав", допълни Лечков.

"Нека попитам къде са проблемите? Имаме национален отбор, който в крайна сметка играеше добре при Петър Хубчев. Отборът ще играе квалификация. Все пак имаме някаква надежда. Чисто финансово сме изрядни. Мога да кажа, че след Световното в Щатите се чувствах в такава враждебна обстановка. Аз съм я преживял и надживял", заврши бившият национал.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички