Петък,

Лечков не смята, че БФС има вина

От: Димитър Пенев -
A
A
A

Вицепрезидентът в БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков отказа да признае, че футболният съюз има вина в развитието на националния отбор. Шефът в БФС акцентира, че самите играчи трябва да съзнават тежестта от това да играят за България, а също така не пожела да анализира дали е възможно да се наложи даден футболен модел у нас още от ранна детска възраст.

Лечков отдели сериозно време на журналистите след поражението от Косово след края на мача.

„Или можеш да говориш, или не можеш след такъв мач. Не знам кой какво е коментирал, не съм гледал, за да мога да съм адекватен на всички отговори”, стартира Лечков.

„Добре, че сте видели, че Косово има 17 удара в София. Футболът се играе на голове. Мисля, че днес трябва да бъдем по-мъдри, да не нападаме, тъй като успехът има много бащи, а неуспехът една майка. Виждате каква е реалността, мисля че по-добре от мен следите нещата. Колко от титулярите на Косово играят в чужбина? Вие знаете по-добре от мен тези неща и ние трябва да бъдем реалисти”.

„Винаги говоря пред вас, това не е геройство, но трябва да си видим първенството. Къде играят нашите играчи? Всеки има мнение, дърпате ме за езика, но нямам намерение да отговарям. Ние всички знаем каква е реалността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички. Ако тренираш всеки ден, играеш всяка сряда и събота, ШЛ, Лига Европа, всеки ден – ще бъде добре. Когато играехме ние, също бяхме малка страна. Сега по-малка страна играе по-добър футбол от нас”, коментира Лечков.

„Когато тръгнем да критикуваме, трябва да е основателно, да посочваме нещата, които се виждат. Говоря и за вътрешния футбол. На БФС ролята се знае. Ако имате забележки към нас, щяха да ги посочат. В живота е така. Трябва да бъдем по-разумни. Приятно изненадан съм от публиката, но хората подкрепяха отбора. Да, малко бяха, но това е”, продължи Лечков.

„Още 15 години смятаме да сме начело на БФС след изминалите 15 години. Българският футбол не върви надолу само заради БФС. Говорихме го вече. Това са клубове, първенства, нямам намерение да отговарям”.

„Изкарването на играчи не е роля на футболния съюз. Това е ежедневната работа в клубовете. Аз съм казал, че липсват деца преди седем години. Имам син, който не иска да спортува. Косоварите играят по-добри отбори. Днес вторият гол ни го вкара втория голмайстор в Турция. Ние имаме ли такъв? Къде играе?”, запита Лечков.

„Трябва да бъдем обективно-критични. Сега имаме нов треньор, ще се съберем на сутринта да видим как ги вижда Балъков нещата. Това е ежедневна работа като всеки един бизнес. Черна гора е 600-хиляди страна. Те не са никак лош отбор, така че това е действителността и предстои работа. Лидер се става на терена, а не пред микрофони”, загадъчно продължи шефът в БФС.

„Футболният съюз е регулатор. Аз не чух въпрос защо левият или десният бек не може да я спре. Не говорим футболни неща. Аз съм човек, който малко разбира от футбол. Не чух футболни въпроси. Ние задаваме въпроси за БФС. Ние не играем, а хората вътре  - отдавна не сме футболисти. В България сме свикнали само един да обира негативите, но нека не изпадаме в подробности. Замислете се дали националният отбор е трамплин за футболистите. Ние сме дали възможност на много отбори. Днес си позволих да вляза в съблекалнята на почивката. Аз обирам само негативите, но никой не сме карали на сила да идва, а и да си тръгва. Нека всеки си развие философията, разбирането, вика си играчите. Аз не мога да говоря от името на футболистите – не знам дали съзнават какво е националния отбор. Към днешна дата за мен е трудно да вкараме белгийския пример. В Косово, които днес ни надиграха, тяхната федерация не е седнала да каже как да се играе”, завърши Йордан Лечков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички