Лечков: Не могат да ни накажат. Имаше натиск

Оставката на Михайлов е дадена под натиск

Лечков: Не могат да ни накажат. Имаше натиск | StandartNews.com

Членът на Изпълкома Йордан Лечков гостуваше с студиото на "бТВ", където сподели, че подадената оставка от страна на Борислав Михайлов като президент на БФС е била поискана под натиск. Според Лечков няма нищо общо между оттеглената оставка на Михайлов и кандидатурата на Димитър Бербатов, както и че няма вариант, при който от УЕФА и ФИФА да ни извадят от всички международни турнири. 

"Няма вариант да има безвластие. Мисля, че преди година и половина изпълняващият длъжността президент беше неправилно вписан - Михаил Касабов.

Аз искам правилата да се спазват. Оставката на Борислав Михайлов беше неправилно искана и неправилно подадена под политически натиск. От една година и половина не се подписвам.

Няма да говоря против колегите. В една такава ситуация това беше вмешателство в една независима организация. Видно беше, че натискът е от премиера. Той излезе и каза, че Борислав Михайлов трябва да си подаде оставката. За нас гласуват клубовете и това е вмешателство в работата. Няма вариант да бъдем наказани.

"И ние сме гласоподаватели и можем да кажем, че искаме оставка. Явно е, че има някакви пропуски. За националния отбор аз отговарям и той не върви. Нека обаче бъдем коректни.

Футболистите се подготвят в клубовете, а не в националния отбор. Сменихме много треньори и то големи имена. Ние нямаме силно вътрешно първенство и силни футболисти в чужбина.

Точно такава работа за ДЮФ разработихме съвместно с Красимир Балъков. Трябваше да бъдем по-настоятелни в работата с държавата. Ако тя отказва, това е несериозно.

Общините трябва да са самостоятелни и да има финансиране. Трябва да се улеснят и да се признават средствата за разход. В България всичко е изкривено". 

Не искам да управлявам футбола, защото не съм подходящ. Следващият Конгрес ще е догодина. Всички решения, които са взети до момента, са взети нелегитимно"., каза Лечков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай