Ламин Ямал се изповяда. Първият ден в Барса и сравненията с Меси

Футболистът на Барселона и Испания намери място на корицата на "Франс Футбол"

Ламин Ямал се изповяда. Първият ден в Барса и сравненията с Меси | StandartNews.com

Футболистът на Барселона и Испания Ламин Ямал намери място на корицата на "Франс Футбол" в септемврийския брой на престижното издание. В интервюто си пред медията той сподели, че, когато е играл футбол на улицата, се е научил да не се страхува от по-големите му съперници.

"Винаги ходех с топката си. Спомням си, че я носех с чанта на училище и я ритах, докато стигна до час. Когато вече бях в училище я криех в раницата си, защото учителят не позволяваше да я оставям на бюрото", разкри той.

"Играта на улицата премахна страха ми да играя срещу по-големите", обясни още младокът.

"В крайна сметка винаги играех с моите приятели и съперниците бяха на 20 години, а аз бях на 11 или 12. Така че това премахна голяма част от страха ми и ме накара да се наслаждавам и да играя срещу всеки. Всичко това те кара да растеш, дори и да мислиш, че не го правиш, винаги ти помага, защото когато видиш някой по-голям от теб, знаеш как да го преследваш и да дриблираш", добави крилото на Барселона.

Ямал си спомни първия си ден в съблекалнята на Барса и призна: "Беше ми неудобно да вляза в съблекалнята, защото Жорди Алба беше там, Жерар Пике... Миралем Пянич беше там, но когато придобих увереност, нервите ми изчезнаха и успях да се насладя максимално на дебюта си."

"За мен най-важното нещо е да оставиш наследство, да имаш своя кариера. В крайна сметка, когато бъдеш сравняван с Лео Меси, е по-важно да не обръщаш внимание. Вярно е, че ако те сравняват с най-добрия играч в историята, това означава че правиш нещата добре. Това не ме притеснява, разбира се, но се опитвам винаги да бъда аз", завърши играчът на каталунците, предаде "Топ спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай